Θέλτα για … φίλημα

Εντυπωσιακή νίκη σημείωσε η Θέλτα επικρατώντας της κακής Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (46’ Γκόμεζ, 52’ Ασπας), που από το 70’ έπαιζε με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω της αποβολής του Σάβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ετσι η ομάδα του Αντόνιο Μοχάμεντ, που σημείωσε την πρώτη της εντός έδρας νίκη, έστω και προσωρινά αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ για το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε ενδεικτικό της κάκιστης εμφάνισης αποτελεί το … μοναδικό στατιστικό στοιχείο πως ολοκλήρωσε τον αγώνα δίχως τελική εντός εστίας!

Σπουδαίος αγώνας αναμενόταν στο «Μπαλαϊδος» ανάμεσα
στις συνοδοιπόρους στον βαθμολογικό πίνακα της «Λα Λίγκα» όμως η πραγματικότητα αποδείχτηκε διαφορετική, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Στην κόντρα των δυο Αργεντινών τεχνικών για την 3η αγωνιστική, ο Μοχάμεντ είδε την ομάδα του μπαίνει στον αγώνα με ορμή, να προσεγγίζει την περιοχή του Ομπλάκ αλλά ουσιαστικά να μην απειλεί με αξιώσεις το σύνολο του συμπατριώτη του, Σιμεόνε. Ενα καλό σουτ του Ασπας στο 19’ σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ η απάντηση της Ατλέτικο Μαδρίτης, που ήταν κι η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήρθε στο 27’ με συρτό σουτ του Γκριεζμάν που πέρασε μόλις έξω. Σταδιακά η Ατλέτικο ανέβασε τις γραμμές της, έφτασε στα πέριξ της αντίπαλης περιοχής οποιαδήποτε προσπάθειά της όμως προσέκρουε πάνω στη συμπαγή άμυνα των γηπεδούχων.

Και σα να μην έφτανε αυτό, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Θέλτα ... ξέσπασε. Πετυχαίνοντας δυο γκολ σε έξι λεπτά έβαλε την αντίπαλό της από κάτω και δεν την άφησε να ξανασηκωθεί. Ενα γλίστρυμα του Γκοντίν, έδωσε την ευκαιρία στον Γκόμεζ ν’ ανοίξει το σκορ, ενώ στο 52’ ο Ασπας ολοκλήρωσε το σκηνικό της επικράτησης. Το παιχνίδι είχε αρκετά σημεία με δυνατά μαρκαρίσματα, με συνέπεια στο 70’ ο Σάβιτς να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη συνέχεια για τους συμπαίκτες του. Στο 72’ ο Καμπράλ σκόραρε με κεφαλιά, όμως με τη βοήθεια του VAR το γκολ ακυρώθηκε αφού διαπιστώθηκε πως ήταν σε αντικανονική θέση. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ντιέγκο Σιμεόνε ν’ αλλάξει τα εις βάρος της ομάδας του δεδομένα με γρήγορες αλλαγές των Κάλινιτς, Λεμάρ και Αρίας (σ.σ. όλες πριν το 68’) τίποτα ουσιαστικό δεν άλλαξε στην εικόνα του αγώνα με μοιραία συνέπεια για την ομάδα του την ήττα.

Διαιτητής: Λαόθ Μ.Οι συνθέσεις:Θέλτα (Μοχάμεντ): Αλβάρεθ, Αλόνσο, Αραούχο, Ασπας (87’ Μπουφάλ), Μπελτράν, Καμπράλ, Γκόεζ, Λομπότκα (81' Μέντεζ), Μάγιο, Ρονκάλια, Σίστο (69' Γιοκουζού)Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Ομπλάκ, Κορέα (56' Κάλινιτς), Κόστα, Φελίπε Λουίς, Χιμένες (68' Αρίας), Γκοντίν, Γκριεζμάν, Κόκε, Σαούλ, Σάβιτς, Τόμας (56' Λεμάρ)
Keywords
Τυχαία Θέματα