Τα ...μωρά ήταν "φωτιά"! (video)

Με τη νουβέλ βαγκ του Παναθηναϊκού να εντυπωσιάζει, οι Πράσινοι πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 3-1 της Λαμίας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αρκετό άγχος για το Τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο, εξαιρετική απόδοση από το "νέο αίμα" του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα πρώτα τους γκολ
με τα "πράσινα" πέτυχαν ο 18χρονος Εμμανουηλίδης και ο κάπταιν Κουρμπέλης, δεύτερο γκολ για τον Μπουζούκη, ενώ ο Αντέτζο είχε ισοφαρίσει για τη Λαμία.

Θετικές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του ο 19χρονος Αργύρης Καμπετσής, ενώ το παιχνίδι παρακολούθησαν οι υποψήφιοι επενδυτές Παϊρότζ και Πιτ Πιεμπονγκσαντ, μέλη της Pan Asia και ο Ισραηλινός προπονητής Αβραάμ Γκραντ (προορίζεται για CEO στην ΠΑΕ).

Μετά από αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός "έσβησε" τη βαθμολογική του τιμωρία και συνεχίζει από το ...μηδέν την προσπάθεια του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα πλάνα των προπονητών

Με δύο αναγκαστικές αλλαγές αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Λαμία. Οι Μαυρομμάτης και Στάικος πήραν τη θέση των τραυματιών Δώνη και Οικονόμου, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είναι οι ίδιοι που αγωνίστηκαν και στην πρεμιέρα των Πράσινων στην Ξάνθη.

Στο 1-3-4-3 του Δώνη, ο Διούδης βρέθηκε κάτω από γκολποστ, οι Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος και Πούγγουρας ήταν η τριάδα της αμυντικής γραμμής, ενώ οι Ινσούα (αριστερά) και Κουλιμπαλί (δεξιά) βρέθηκαν στις δύο πτέρυγες.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Στάικος και Κουρμπέλης, ενώ στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκαν οι Χατζηγιοβάνης (αριστερά), Μπουζούκης (δεξιά) και Μουνιέ (κορυφή).

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε για την ομάδα του σχηματισμό 1-5-4-1. Ο Μελισσάς υπερασπίστηκε την εστία της Λαμίας, οι Ασίγκμπα, Αντέτζο και Αναστασιάδης ήταν η τριάδα της άμυνας και οι Βασιλαντωνόπουλος (δεξιά) και ο Βάντερσον (αριστερά) κάλυψαν τα δύο άκρα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Δημούτσος και Μπλάζιτς, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Καραγκούνης (δεξιά) και Επστάιν (αριστερά) και προωθημένος ήταν ο Μπαράλες.

Τα ...χάλασε στο τέλος

Με όρεξη και ενέργεια μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι και ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα από την αρχή. Η Λαμία μπήκε στο ματς με αμυντικούς προσανατολισμούς και δυσκόλεψε αρκετά τους Πράσινους, "κλείνοντας" τους κενούς χώρους. Μετά από αρκετή επιμονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, το Τριφύλλι βρήκε τον τρόπο για να "ξεκλειδώσει" την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 15ο λεπτό ο Μελισσάς έκανε το λάθος και έδιωξε απρόσεκτα την μπάλα, ο Χατζηγιοβάνης έκλεψε και έδωσε με τακουνάκι στον Μπουζούκη, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο! Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 18' με δυνατό σουτ του Μπαράλες, ωστόσο ο Διούδης μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Οι Πράσινοι είχαν μια καλή στιγμή στο 21' με τον Στάικο. Ο νεαρός χαφ έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά μακριά από την εστία της Λαμίας. Στο 35' ο Στάικος έκανε όμορφη προσπάθεια και έδωσε την πάσα στον Μουνιέ, όμως ο Γάλλος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και ο Μελισσάς έδιωξε τη μπάλα.

Σταδιακά η Λαμία πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και στο 36ο λεπτό πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από "κομπίνα" σε κόρνερ, έγινε η σέντρα έξω από την περιοχή, η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε απροετοίμαστη και ο αμαρκάριστος Αντέτζο έστειλ με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη και έκανε το 1-1.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού έμοιαζαν "βραχυκυκλωμένοι" μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, η Λαμία πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα δυνατό και άστοχο σουτ του Μπουζούκη έξω από την περιοχή.

Το πήραν πάνω τους οι "μπέμπηδες"

Ο Δώνης άλλαξε τα πλάνα του στο δεύτερο μέρος. Έκανε διπλή αλλαγή και έριξε στο παιχνίδι το νεαρό Καμπετσή, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τα Πράσινα, ενώ μπήκε στο παιχνίδι και ο Γιόχανσον. Παράλληλα ο τεχνικός του Τριφυλλιού άλλαξε και στο σχηματισμό της ομάδας τουτ σε 4-2-3-1 με την ελπίδα ο Παναθηναϊκός να γίνει περισσότερο απειλητικός.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν τον τρόπο για να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Η Λαμία περίμενε στο μισό γήπεδο τους Πράσινους και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ μοναδική καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στα πρώτα 25 λεπτά του δεύτερου μέρους ήταν ένα μακρινό σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 58'.

Όλα άλλαξαν στο 70ο λεπτό για τους Πράσινους, αφού η επιθετική λύση ήρθε από τα δύο "μωρά" του Παναθηναϊκού. Ο Καμπετσής γύρισε εξαιρετικά τη μπάλα στον Εμμανουηλίδη και ο 18χρονος επιθετικός με δυνατό σουτ, σκόραρε το δεύτερο γκολ του Τριφυλλιού.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη του αγώνα, ο Παναθηναϊκός απαλλάχθηκε από το άγχος, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έφτασε στην επίτευξη και τρίτου τέρματος.

Στο 87' ο Χατζηγιοβάνης ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή από τον Αντέτζο, ο Τσαμούρης έδειξε την "άσπρη βούλα" και μετά από εντολή του Δώνη (ήθελε να το εκτελέσει ο Χατζηγιοβάνης), ο Κουρμπέλης ευστόχησε, έκανε το 3-1 και πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Στο φινάλε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν θερμά τον Δώνη και τους παίκτες του για τη μεγάλη τους προσπάθεια και τη νίκη επί της Λαμίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ 3 - 1

Διαιτητής: Αλ. Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Ι. Απτόσογλου (Αθηνών), Δ. Φίλος (Βοιωτίας)
4ος Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Σκόρερ: 15' Μπουζούκης, 70' Εμμανουηλίδης, 88' πεν. Κουρμπέλης - 36' Αντέτζο

Κίτρινες κάρτες: 56' Κολοβέτσιος, 72' Στάικος - 52' Μπλάζιτς, 58' Βασιλαντωνόπουλος, 79' Αντέτζο

Κόκκινη κάρτα: -

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας (45' Καμπετσής), Κουρμπέλης, Στάικος, Ινσούα, Κουλιμπαλί (45' Γιόχανσον), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μουνιέ (57' Εμμανουηλίδης)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος (73' Τσούκαλος), Αντέτζο, Καραγκούνης (54' Μπουλουλής), Μπαράλες, Αναστασιάδης, Δημούτσος (73' Οσμάν), Επστάιν, Βάντερσον, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα
Keywords
Τυχαία Θέματα