Θέλει πολλά για να σε λένε φαβορί

Για να είσαι φαβορί σε Μουντιάλ δεν αρκεί μόνο το ταλέντο και τα νιάτα σου. Χρειάζονται πολλά περισσότερα τα οποία η Γαλλία απέναντι σε μια απλά συγκεντρωμένη ομάδα, όπως η Αυστραλία, δεν τα επέδειξε και έπαιξε με τη φωτιά.

Το φιλικό "προσομοίωσης" με τις ΗΠΑ (1-1) πριν από μερικές μέρες φαίνεται πως δε δίδαξε τους ακριβοπληρωμένους "νιούφηδες" του Ντεσάν. Δεν αμφιβάλει κανείς για την ποιότητα της γαλλικής ομάδας, αλλά με 14 παίκτες να συμμετέχουν για πρώτη φορά
σε Μουντιάλ καλό θα ήταν να "πέσουν"οι τόνοι.

Εμπαπέ, Γκριεζμάν και Ντεμπελέ είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα αλλά η μπάλα κάπως πρέπει να "συνδεθεί" με τις κινήσεις τους. Οι χαφ των "μπλε" (Καντέ, Τολισό, Πογκμπά) κινήθηκαν σε ρηχά νερά και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Δεν είναι τυχαίο πως ο μετριότατος Πογκμπά πάτησε μία φορά περιοχή μετά από διπλό συνδυασμό και το γκολ μπήκε. Συν τοις άλλοις εμφανέστατη ήταν η απουσία των Σιντιμπε και Μεντί καθώς Παβάρ περισσότερο και Ερναντέζ λιγότερο είχαν μηδαμινή συνεισφορά στο δημιουργικό κομμάτι.

Αυτή η εκδοχή της Γαλλίας ήταν η πιο αργή εκδοχή της. Όχι τόσο από άποψη ταχύτητας των παικτών, όσο σε ταχύτητα σκέψης και πρωτοβουλίας. Το passing game των τρικολόρ δε βοήθησε καθόλου το παιχνίδι των ταχύτατων επιθετικών της ομάδας. Αργές αλλαγές πλευράς, αργές κάθετες μεταβιβάσεις, όλα αργά. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο μυαλό των άπειρων παικτών του Ντεσάν.

Το μόνο θετικό είναι ότι η νίκη εξασφαλίζει χρόνο στους "μπλε" ώστε τα πιτσιρίκια που απαρτίζουν την ομάδα να "μεγαλώσουν"μέσα από τη διοργάνωση. Θα τα καταφέρουν άραγε; Σίγουρα πάντως φάνηκε πως φορτώθηκαν με έξτρα άγχος από τον ρόλο του φαβορί που πολλοί τους έβαλαν ταμπέλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα