Γαλλία-Αυστραλία: Η ποιότητα έκανε τη διαφορά

Το πρώτο ματς του 3ου ομίλου στο Μουντιάλ της Ρωσίας ανάμεσα στη Γαλλία και την Αυστραλία καταγράφεται στην ιστορία ως εκείνο που εγκαινίασε το VAR για να καταλογισθεί πέναλτι και να ανοίξει το σκορ η Γαλλία.
Στην ποιοτική ανωτερότητα των Γάλλων οι Αυστραλοί αντιπαρέβαλαν την ενστικτώδη διάθεση της μαχητικότητας και της δύναμης αλλά λύγισαν στο τέλος.

Σε σχηματισμό 4-3-3 παρέταξε ο Ντιντιέ Ντεσάν την ομάδα του, ακολουθώντας τη συνταγή των προκριματικών.


Λορίς - Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες - Τολισό, Καντέ, Πογκμπά - Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ η ενδεκάδα που παρέταξε ο Γάλλος τεχνικός.

Ο Μπερτ φαν Μάαρβαϊκ, προσπάθησε να κλείσει τους χώρους με γεμάτη μεσαία γραμμή και 4-5-1.

Ράιαν - Ρίσντον, Σένσμπουρι, Μίλιγκαν, Μπέχιτς - Λέκι, Γέντικακ, Ρότζικ, Μόουι, Κρους – Νάμπουτ η αρχική ενδεκάδα των «Socceroos».

Η κίνηση των Γάλλων στην αρχή του ματς ήταν καθηλωτική αλλά διήρκησε μόλις ένα τέταρτο και χωρίς να δώσει τέρμα στην ομάδα του Ντεσάν. Στηριζόμενη στην εκρηκτική τριάδα Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ η Γαλλία δημιούργησε στιγμές με τελικές στην εστία, χωρίς όμως υψηλό βαθμό δυσκολία για τον Ράιαν. Σημαντικότερη αυτή του Εμπαπέ στο δεύτερο λεπτό ο οποίος από δύσκολη γωνία δε μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Αυστραλίας.

Οι Αυστραλοί έγιναν πιο δυναμικοί κι αποφασιστικοί, έριξαν το ρυθμό και ισορρόπησαν πλήρως το ματς. Μάλιστα κατέγραψαν και τη σπουδαιότερη στιγμή του ματς για λογαριασμό τους με τον Ούγκο Λορίς να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Λέκι για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Στο 58ο λεπτό ο Ρίσντομ προσπαθώντας να αναχαιτίσει αντεπίθεση των Γάλλων, ανέτρεψε με τάκλιν τον Γκριεζμάν μισό μέτρο εντός περιοχής. Τα πάντα αποσαφηνίστηκαν με τη χρήση του VAR και ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης έδωσε από τη λευκή βούλα προβάδισμα στην ομάδα του.
Δεν πέρασαν παρά τέσσερα λεπτά μέχρι τη στιγμή της ισοφάρισης, επίσης με πέναλτι. Ο Ουμτιτί με απλωμένο χέρι βρήκε τη μπάλα στον αέρα σε εκτέλεση φάουλ και ο Γέντινακ δε λάθεψε από τα έντεκα βήματα γράφοντας το 1-1.

Ο Ντεσάν επενέβη ρίχνοντας στο ματς Ζιρού, Φεκίρ και Ματουιντί. Ο Πογκμπά έδωσε τη λύση μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς ολοκληρώνοντας συνεργασία που άρχισε ο ίδιος για να γράψει το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.
Keywords
Τυχαία Θέματα