Θέλει μια νίκη παραπάνω ο Παναθηναϊκός

Η Βαλένθια κέρδισε τη Ρεάλ και έκανε ένα σημαντικό δώρο στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν το χρέος τους στο ΟΑΚΑ και να κερδίσουν τον Ερυθρό Αστέρα και σε συνδυασμό με την ήττα της Ρεάλ στη Βαλένθια πλέον είναι ισόβαθμοι με τους Μαδριλένους.

Ωστόσο, το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ δεν ευνοείται σε καμία ισοβαθμία, είτε τριπλή με Ρεάλ και Χίμκι είτε τετραπλή εάν μπει και η Ζάλγκιρις στο κόλπο.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός,
όπως και να έχει, για να καταφέρει να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας θα πρέπει στο τέλος της πρώτης φάσης να έχει μία νίκη περισσότερη από την ομάδα του Λάσο.

Ωστόσο, εάν η Ζάλγκιρις την επόμενη αγωνιστική κάνει την έκπληξη και πάρει τη νίκη στη Μαδρίτη τότε με τρεις νίκες ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να περάσει τέταρτος, καθώς οι Λιθουανοί έχουν δύσκολο πρόγραμμα (μέσα με ΤΣΣΚΑ και έξω με Ολυμπιακό), όπως και το σύνολο του Μπαρτζώκα (ΤΣΣΚΑ μέσα, Φενέρ μέσα και Μπαρτσελόνα έξω).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με Ρεάλ ή Ζάλγκιρις ή Χίμκι, ο Παναθηναϊκός υπερτερεί μόνο με τους Ρώσους. Σε τριπλές και τετραπλές ισοβαθμίες δεν μπορεί να πάει τέταρτος. Αρα το σενάριο για να έχουν οι «πράσινοι» το πλεονέκτημα έδρας είναι ή να ισοβαθμήσουν μόνο με τη Χίμκι ή να είναι μόνοι τέταρτοι χωρίς συγκάτοικο.
Keywords
Τυχαία Θέματα