Θέλει ένα "βράχο" στην άμυνα, ένα ..."σκύλο" στα χαφ και μια "σαΐτα" στην επίθεση!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 18.0px; font: 16.0px Helvetica; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 18.0px; font: 16.0px Helvetica; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 19.0px} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 18.0px; font: 16.0px Helvetica; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color:
#ffffff} p.p4 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 18.0px; font: 16.0px Helvetica; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff; min-height: 19.0px} span.s1 {font-kerning: none; background-color: #ffffff} span.s2 {font-kerning: none}

Αρχικά είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα που δεν θα ήθελε να έρθει ένας επενδυτής, o οποίος θα βοηθήσει στην οικονομική “αναγέννηση” του Παναθηναϊκού. Όμως την ίδια στιγμή οι Πράσινοι προσπαθούν να είναι ρεαλιστές και από τη στιγμή που δεν φαίνεται στον ορίζοντα ο…”μεσσίας", η πολιτική λιτότητας θα μείνει ίδια και σχεδόν απαράλλακτη και τη νέα σεζόν. Δηλαδή χαμηλό μπάτζετ (ελαφρώς αυξημένο), προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών και μείωση του χρέους.

Θα ήταν ...τρελός ο Δώνης αν θα έλεγε όχι στην απόκτηση 3-4 παικτών από το “πάνω ράφι”, οι οποίοι θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα του. Όμως ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί η άδεια συμμετοχής και δεν έχει αρθεί ο περιορισμός μεταγραφών, ενώ το κεφάλαιο “παίκτες από το πάνω ράφι“ μεταφράζεται σε ένα ποσό 500 - 600.000 ευρώ. Δηλαδή χρήματα, τα οποία δεν ...υπάρχουν στα ταμεία του Τριφυλλιού.

Επομένως ο πρώτος στόχος για τους Πράσινους θα είναι η εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής, κάτι το οποίο θα ξανανοίξει τις ...πόρτες της διεθνούς ποδοσφαιρικής αγοράς και αυτομάτως θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του Τριφυλλιού για περισσότερες επιλογές παικτών με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά από όλους όσοι παραμείνουν στο κλαμπ. Όλοι τους βέβαια θα είναι στα οικονομικά επίπεδα που μπορεί να ...αντέξει ο σύλλογος και όχι με συμβόλαια ...άλλων εποχών.

Το μπάτζετ του Παναθηναϊκού αναμένεται τη νέα χρονιά να είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με φέτος, ωστόσο στο τελικό ποσό θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα χρήματα που θα δωθούν για τις αποδεσμεύσεις κάποιων παικτών, αλλά και τα ποσά που θα δαπανηθούν για τις αναπροσαρμογές συμβολαίων των χαμηλόμισθων νεαρών ποδοσφαιριστών. Η πρόθεση των Πράσινων είναι να ανταμείψουν τους Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη και Μαυρομμάτη με νέα συμβόλαια και στην περίπτωση οπου προχωρήσουν οι αναπροσαρμογές, τότε το κόστος θα προστεθεί στο μπάτζετ της νέας σεζόν. Άρα με τις προσθαφαιρέσεις το ποσό που θα μείνει για μεταγραφές - κυρίως ελεύθερων παικτών - θα είναι αρκετά μικρό. Λησμόνησα και κάτι σημαντικό, το οποίο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς κάνει τη …διαφορά.

Η ποδοσφαιρική αγορά “βλέπει” με διαφορετικό μάτι τον Παναθηναϊκό ή κάποια άλλη μεγάλη ομάδα και εντελώς διαφορετικά όλους τους υπόλοιπους συλλόγους. Για να καταλάβετε καλύτερα τους άτυπους “νόμους” της αγοράς, ένας ποδοσφαιριστής που ζητάει ένα συμβόλαιο 100-150.000 ευρώ από μια ομάδα εκτός των Big 4, θα ζητήσει τουλάχιστον το διπλάσιο ποσό από τους Πράσινους λόγω ονόματος και μεγέθους του συλλόγου. Και αυτό ισχύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Κλείνει αυτή η παρένθεση και πάμε στο …ψητό. Στους πρώτους στόχους του Παναθηναϊκού για το καλοκαίρι. Πάντα με την προϋπόθεση εξασφάλισης άδειας συμμετοχής.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα κινηθούν για έναν καλό - και εντός μπάτζετ - παίκτη σε κάθε γραμμή. Στην άμυνα, είναι απαραίτητος ένας στόπερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που έχουν οι αμυντικοί του Τριφυλλιού. Καλός στο ψηλό παιχνίδι για να “καθαρίζει” τις φάσεις και δυνατός στις προσωπικές “μονομαχίες”. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός ψάχνει για ένα αμυντικό “βράχο”, ο οποίος θα προσθέσει ποιότητα και ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει στην ποδοσφαιρική αγορά και ένα αμυντικό χαφ …”σκύλο”, ο οποίος θα “καταπίνει” χιλιόμετρα, θα έχει τρεξίματα και θα έχει την ικανότητα να “θωρακίσει” τη μεσαία γραμμή. Η τριάδα των “καλών” μεταγραφών, με τα τωρινά δεδομένα, θα συμπληρωθεί με ένα γρήγορο εξτρέμ που θα έχει άλλα αγωνιστικά χαρακτηριστικά από τον Χατζηγιοβάνη. Γρήγορος, δυναμικός και “μπουκαδόρος” θα πρέπει να είναι ο “εκλεκτός”, με καλή πάσα και αίσθηση του γκολ. Ασφαλώς και είναι αρκετά νωρίς για μεταγραφές, καθώς η τελική αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος της σεζόν, ωστόσο αυτή τη στιγμή οι Πράσινοι σε αυτές τις τρεις θέσεις έχουν εντοπίσει αδυναμίες και αυτά τα κενά θα προσπαθήσουν να “κλείσουν” σε λίγους μήνες.


Keywords
Τυχαία Θέματα