Η πόλη που χάνει δέκα παιδιά κάθε μέρα

Παρά τη δραματική μείωση στο ποσοστό θνησιμότητας βρεφών και νηπίων, χιλιάδες παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην περιοχή Μαγκάρια στο νότο Νίγηρα. Εκεί πεθαίνουν κάθε μέρα δέκα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Πνευμονία, διάρροια, ελονοσία και υποσιτισμός βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ασθενειών που ευθύνονται για την παιδική θνησιμότητα και μπορούν να προληφθούν.

Στην περιοχή η παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας κατακλύζεται καθημερινά από τεράστιους αριθμούς ασθενών

και πλέον είναι πλήρης, την ώρα που ο Νίγηρας εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη περιοχή της λίμνης Τσαντ.

Παρά την προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων ελονοσίας που σχετίζονται με την εποχιακή έξαρση, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διανομή προφυλακτικής αγωγής κατά της ελονοσίας σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από τριών μηνών ως πέντε ετών, τα ποσοστά θνησιμότητας παραμένουν ανησυχητικά υψηλά.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, στο νοσοκομείο της περιοχής της Μαγκάρια νοσηλεύονται περίπου 730 παιδιά, εκ των οποίων τα 208 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα