Θα σκοράρει. θα προκριθεί;

Η εικόνα της ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου είναι αλήθεια ότι αύξησε την αυτοπεποίθηση για πρόκριση στους "16" του Europa League. Σε καμία περίπτωση όμως το σκορ απ' το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν δίνει τον τίτλο του φαβορί στην Ένωση. Το αντίθετο. Το 1-1 σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Ουκρανοί παίζουν στην έδρα τους, σε "παγωμένες" συνθήκες και μάλιστα με τη λευκή ισοπαλία να "σφραγίζει"
το εισιτήριο για την επόμενη φάση, είναι στοιχεία τα οποία τους δίνουν το προβάδισμα. Όλα αυτά όμως στα ...χαρτιά. Γιατί μέσα στο γήπεδο, η ΑΕΚ με την εμφάνισή της μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο έδειξε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να φοβηθεί απόψε τη Ντιναμό, αλλά οφείλει να μπει στο Ολιμπίνσκι για τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση.

Προσωπική εκτίμηση, μετά τα όσα είδαμε στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο αντιπάλων, είναι ότι η ελληνική ομάδα μπορεί να σκοράρει μέσα στην έδρα των Ουκρανών. Έχει τους παίκτες για να το κάνει και ενδεχομένως τα σουτ εκτός περιοχής, αλλά και οι στημένες φάσεις (αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ σε αρκετά ματς ως τώρα) να αποτελέσουν "κλειδί" για το αποτέλεσμα. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ένα γκολ αρκεί για να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης. Ο Μανόλο Χιμένεθ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω τραυματισμών και τιμωριών, αλλά υπάρχουν οι επιλογές προκειμένου να αντικατασταθούν επάξια όσοι απουσιάζουν.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να παίξει στο Ολιμπίνσκι δίχως το παραμικρό άγχος. Ήδη οι "κιτρινόμαυροι" έχουν κάνει υπέρβαση με την παρουσία τους στους "32" του Europa league κι αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Γι' αυτό και κανένας δεν θα τους κατηγορήσει σε περίπτωση αποκλεισμού. Ο μεγάλος στόχος άλλωστε είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και για μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ δε νοείται να μένει σε δεύτερη μοίρα μια πρόκριση στους "16" ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Είναι δεδομένο ότι η πίεση που θα ασκήσει η Ντιναμό θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το παιχνίδι της Αθήνας κι εδώ θα πρέπει να αποδείξουν οι παίκτες της Ένωσης ότι διαθέτουν τόσο τα ψυχικά όσο και τα σωματικά αποθέματα έτσι ώστε να κάνουν μια ακόμα υπέρβαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα