Τετράδα με τριάρα!

Με θριαμβευτικό τρόπο η ΑΕΚ προκρίθηκε για τέταρτη σερί χρονιά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κερδίζοντας 3-0 τον Ατρόμητο. MVP ο Πέτρος Μάνταλος με τα δύο γκολ που σημείωσε.

Παίζοντας εκπληκτικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα η ΑΕΚ πήρε δίκαια την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Πόνσε άνοιξε το δρόμο με γκολ στο 11' και ο Μάνταλος απλοποίησε ακόμα περισσότερο τα πράγματα στο 51' με το 2-0.

Μετά από αυτό το γκολ η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της καθώς έπαιξε δίχως άγχος και αυτό την έκανε επικίνδυνη σε κάθε της επίθεση. Ο αρχηγός της ΑΕΚ πέτυχε το 3-0 μετά από φανταστική συνεργασία του με τον Λιβάια στο 72'.

Μηδαμινή η βοήθεια του Κουλούρη στον Ατρόμητο, όπως και του Ουάρντα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να είναι ακίνδυνοι προς την εστία του Μπάρκα εκτός της φάσης του Ενσικουλού στο 59'.

Τα πλάνα των προπονητών
Με 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος εμπιστεύθηκε την εστία στον Μπάρκα. Τριάδα των στόπερ αποτέλεσαν οι Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, στα δύο άκρα βρέθηκαν οι Γκάλο, Μπακασέτας, στον άξονα ο Μάνταλος και στην επίθεση οι Λιβάια, Πόνσε.

Από την άλλη πλευρά, ο Νταμίρ Κάναντι τοποθέτησε στο γήπεδο τους παίκτες του με διάταξη 3-4-3. Τερματοφύλακας ο Θεοδωράκης, στην άμυνα οι Καρασαλίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, αμυντικά χαφ οι Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης, δεξιά ο Σάκιτς, αριστερά ο Μπρούνο και η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Ενσικουλού, Κουλούρη, Ουάρντα.

Καθάρισε ο Πόνσε
Παρά το κρύο οι δύο ομάδες μπήκαν... ζεστές στον αγώνα, με τον Ουάρντα στο 5' να απειλεί με απευθείας φάουλ και τον Μπάρκα να διώχνει. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 8' με το φάουλ του Γκάλο να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Ατρόμητου και στην συνέχεια από το σώμα του Θεοδωράκη να καταλήγει κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για την Ένωση, όταν από πλάγιο του Γκάλο και λανθασμένη συννενόηση του Ρισβάνη με τον Χατζηισαϊα που συγκρούστηκαν στον αέρα, η μπάλα στρώθηκε στον Πόνσε, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωράκη!

Στο 17' ο γκολκίπερ του Ατρόμητου μπλόκαρε το διαγώνιο σουτ του Γκάλο και στο 23' από ωραία αντεπίθεση και ενέργεια του Πόνσε, ο Αργεντινός σούταρε για να διώξει με δυσκολία ο Θεοδωράκης.

Ο Ατρόμητος δυσκολεύοταν να απειλήσει και το έκανε με μια ατομική ενέργεια του Κουλούρη, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από την εστία του Μπάρκα.
Στο 30', υπήρξε μια πολύ άσχημη πτώση του Άλεφ, ο οποίος σε διεκδίκηση με τον Μπουσουλάτζιτς σωριάστηκε στο έδαφος χάνοντας για λίγο τις αισθήσεις του.

Ευτυχώς όλα καλά για τον Βραζιλιάνο μέσο της ΑΕΚ, ο οποίος βγήκε για λίγο εκτός γηπέδου.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να κλείσει το ημίχρονο με δεύτερο γκολ, όταν στο 44' ο Γκάλο έκανε εκπληκτική ενέργεια από τα δεξιά, έστρωσε στον Λιβάια, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Θεοδωράκη.

Μπαλάρα από ΑΕΚ και δύο γκολ ο Μάνταλος

Ο Κάναντι στο Β' ημίχρονο πέρασε τον Κατράνη στο ματς αντί του Χατζηισαϊα και άλλαξε το σύστημά του σε 4-2-3-1 με Σάκιτς, Ρισβάνη, Καρασαλίδη, Κατράνη – Μπρούνο, Μπουσουλάτζιτς – Βασιλακάκη, Ενσικουλού, Ουάρντα – Κουλούρη.
Πρώτη αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο μέρος, το απευθείας φάουλ του Ουάρντα στο 49', με τον Μπάρκα να μπλοκάρει σταθερά.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πέτρος Μάνταλος “κλείδωσε” την πρόκριση για την ΑΕΚ όταν από κεφαλιά πάσα του Λιβάια, ο αρχηγός της Ένωσης υποδέχθηκε ωραία με το στήθος μέσα στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Θεοδωράκη για το 2-0. Απελευθερωμένη από το άγχος η ΑΕΚ βρήκε χώρους και ρυθμό και απείλησε και στο 53' με το σουτ του Μάνταλου να περνάει πάνω από την εστία του Ατρόμητου.

Στο 55' η τύχη γύρισε ξανά την πλάτη στην ομάδα του Χιμένεθ, καθώς ο Μάνταλος είδε το σουτ που έκανε μέσα από την μικρή περιοχή να χτυπά στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια ο Πόνσε να μην βρίσκει εστία. Αυτό ήταν το έκτο δοκάρι της ΑΕΚ εναντίον του Ατρόμητου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σημαντική ευκαιρία να επιστρέψουν στο ματς στο 59', όταν από κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Ενσικουλού βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Μπάρκα στην έξοδο που έκανε να μην τον προλαβαίνει και ο επιθετικός του Ατρόμητου αφού τον πέρασε πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Πολύ ωραίο ποδόσφαρο από την ΑΕΚ μετά το 2-0, δείχνοντας ότι το βασικότερο πρόβλημα της ήταν το άγχος και η πίεση και όχι η φυσική κατάσταση.

Με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, συνεχείς κινήσεις των παικτών της ΑΕΚ και κάθετο ποδόσφαιρο ήταν επικίνδυνη σε κάθε επίθεση. Στο 61' παράλληλο γύρισμα του Μάνταλου, σουτ στην κίνηση από τον Σιμόες, σε κόρνερ ο Θεοδωράκης.

Λιβάια και Μάνταλος "έκρυψαν" τη μπάλα βγάζοντας εκπληκτική συνεργασία για να σκοράρει με πλασέ μέσα από την περιοχή το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση ο αρχηγός της Ένωσης και να πετύχει το 3-0 στο 72'. Τελευταία ευκαιρία στον αγώνα στο 88ο λεπτό με το τεχνικό διαγώνιο σουτ του Κρστιτσιτς να απομακρύνεται σε κόρνερ από τον Θεοδωράκη.

Οι ενδεκάδες:
ΑΕΚ (3-5-2): Μπάρκας - Οικονόμου, Τσόσιτς (81' Σβάρνας), Μπακάκης – Γκάλο, Άλεφ, Σιμόες (74' Κρστιτσίτς), Μάνταλος, Μπακασέτας – Λιβάια (83' Μπογέ), Πόνσε.

Ατρόμητος (3-4-3): Θεοδωράκης – Καρασαλίδης (73' Στρούγγης), Χατζηισαϊας (46' Κατράνης), Ρισβάνης - Μπρούνο, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης, Σάκιτς - Ενσικουλού, Κουλούρης, Ουάρντα (75' Μανούσος).
Keywords
Τυχαία Θέματα