"Τεσσάρα" στο ρελανί για τη Μονακό!

Πατώντας "γκάζι" στο τέλος, οι Μονεγάσκοι επικράτησαν με 4-0 στο Πριγκιπάτο της Ντιζόν και διατηρούνται στη δεύτερη θέση της Ligue 1.

Η αναμέτρηση εκκίνησε με απρόοπτο για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, από τη στιγμή που στη προθέρμανση ο Γιόβετιτς ένιωσε ενοχλήσεις κι έμεινε τελικώς εκτός αποστολής με τον Κεϊτά Μπαλντέ να παίρνει τη θέση του στο αρχικό σχήμα της Μονακό, από το οποίο έλειπε ο τραυματίας Φαλκάο.

Ο Σενεγαλέζος ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές στο 13', μετά την κάθετη
μπαλιά του Λεμάρ και την ασίστ του κεφάτου Σιντιμπέ, με τη δεξιά πλευρά της Μονακό να είναι ό,τι πιο ποιοτικό είδε στο πρώτο ημίχρονο ο Ζαρντίμ από την ομάδα του.

Η Ντιζόν, η χειρότερη ομάδα της Ligue 1 στα εκτός έδρας ματς, μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 56' και στο 63' με κεφαλιές των Γιαμπερέ και Ταβάρες αντίστοιχα.

Αφού δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο να βρει το γκολ η ομάδα της Βουργουνδίας, ήταν φυσιολογικό η έμπειρη Μονακό να την πληγώσει. Στο 65' ο διαιτητής Αμέλ αδίκως έδωσε φάουλ κι όχι πέναλτι στο μαρκάρισμα του Γιαμπερέ στον Τίλεμανς, αλλά δύο λεπτά αργότερα είδε την παράβαση του Αφρικανού κεντρικού αμυντικού στον Λεμάρ, με τον Φαμπίνιο να μην αστοχεί από τα 11 μέτρα, για το 2-0 στο 68'.

Ο Ζαρντίμ έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον φορμαρισμένο Ρόνι Λόπες, ο οποίος τον δικαίωσε με το γκολ του στο 87', ενώ στην τελευταία φάση του ματς ο Γκλικ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στα αξιοσημείωτα η είσοδος του Πιέτρο Πελέγκρι στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ζαρντίμ να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Ιταλό επιθετικό που είναι γεννημένος στις 17 Μαρτίου 2001!

Η Μονακό πήγε στους 56 βαθμούς και διατηρεί τη δεύτερη θέση, ό,τι και να κάνει την Κυριακή η Μαρσέιγ με τη Μπορντό, ενώ η Ντιζόν έμεινε στους 31 πόντους, έχοντας και παιχνίδι λιγότερο, εκείνο με την Τρουά, το οποίο θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη.

Μονακό: Σούμπασιτς - Σιντιμπέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Ράτζι (αρχ.) - Τίλεμανς (79' Γκεζάλ), Φαμπίνιο - Ζοάο Μοουτίνιο, Ντιακαμπί (61' Λόπες), Λεμάρ - Μπαλντέ (86' Πελέγκρι)

Ντιζόν: Ρενέ(αρχ.) - Ροζιέ, Γιαμπερέ, Τζιλομποτζί, Χαντάντι - Αμπέντ, Μπαλμόν (70' Σαΐντ), Αμαλφιτανό - Κουόν (61' Ζανό), Σλιτί (85' Λοτοά), Ταβάρες

STAT ATTACK

Η Μονακό βρήκε δίχτυα σε 50ο διαδοχικό εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, το ρεκόρ ανήκει στη Νις με 55 αγώνες, από τη δεκαετία του '70.

Στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις της Ligue 1, οι Μονεγάσκοι είναι αήττητοι με 9 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Και στον αγώνα του πρώτου γύρου, η Ντιζόν είχε δεχθεί 4 γκολ από τη Μονακό.

Η Ντιζόν είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος, που δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε εκτός έδρας ματς.
Keywords
Τυχαία Θέματα