«Τεσσάρα» η Λίβερπουλ, «ζωγραφιά» ο Σακίρι (video, photos)

Ο Μουρίνιο, έχοντας να διαχειριστεί την απουσία όλων σχεδόν των βασικών επιλογών του, παρέταξε πειραματικό σχήμα, το όποιο δεν πρόκειται να δούμε την προσεχή σεζόν από τους «Κόκκινους Διαβόλους», ενώ ο Κλοπ είχε αρκετούς παίκτες, στους οποίους αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού.

Η Λίβερπουλ, έχοντας για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα μαζί Μανέ και Σαλάχ, μπήκε καλύτερα, κι αφού ο Αιγύπτιος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 9’, στο 27’ πήρε το πέναλτι από τον Μίτσελ (το οποίο αμφισβήτησε έντονα ο Μουρίνιο) που έγινε γκολ
από τον Μανέ στο 28’. Η Γιουνάιτεντ είχε μία προσπάθεια προς την εστία στο πρώτο ημίχρονο, κι ήταν το γκολ στο 31’, από άπιαστη εκτέλεση φάουλ του Αντρέας Περέιρα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Ο Κλοπ αντικατέστησε τον Σαλάχ με τον Σακίρι από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, κι ο Ελβετός δημιούργησε το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ για τον Στάριτζ στο 66’, με τον Άγγλο επιθετικό να έχει εισέρθει στον αγωνιστικό χώρο 90 δεύτερα νωρίτερα.

Στο 73’ η Γιουνάιτεντ υπέπεσε και σε δεύτερο πέναλτι (κι αυτό αμφισβητήθηκε από τον…δράστη Ερέρα) για μαρκάρισμα επί του Ρόμπερτσον, με τον Ότζο να ευστοχεί από τα 11 μέτρα, ενώ ο Σακίρι επεφύλαξε το καλύτερο για το τέλος, καθώς στο 82’ με εντυπωσιακό «αεροπλανικό» διαμόρφωσε το τελικό 4-1 υπέρ της ομάδας του.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Γκραντ (46’ Ζοέλ Κάστρο) – Φονσού-Μενσά, Μπαγί, Τουανζέμπε (81’ Γουίλιαμς) – Νταρμιάν, Ερέρα (81’ Μπόουι), Αντρέας Περέιρα, ΜακΤόμινεϊ, Μίτσελ (71’ Τσονγκ) – Μάτα (71’ Φρεντ), Σάντσες (81’ Γκόμες)

Λίβερπουλ: Γκραμπάρα (46’ Κάλεχερ) – Καμάτσο (65’ Γκρούιτς), Φαν Ντάικ (65’ Γκόμεζ), Κλάβαν (46’ Φίλιπς), Μορένο (65’ Τζόουνς) - Λαλάνα (46’ Γούντμπερν), Φαμπίνιο (65’ Ρόμπερτσον), Μίλνερ (65’ Τσιριβέλα) – Μανέ (46’ Ότζο), Σολάνκε (65’ Στάριτζ), Σαλάχ (46’ Σακίρι)
Keywords
Τυχαία Θέματα