Τερζής: “Με πάθος στην Τούμπα, για την τρίτη σερί νίκη!”

Ο Απόστολος Τερζής επιμένει στο δόγμα του. Καμία χαλάρωση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος! Κι ας έχει εξασφαλίσει ο Άρης ουσιαστικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την ερχόμενη σεζόν. Ειδικά εν όψει του ερχόμενου αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoiximan Super League. Στις δηλώσεις που έκανε σήμερα (28/4)

αποκλειστικά στη NOVA για το κλάσικο, ο προπονητής των “κίτρινων” τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να πάει στην “ασπρόμαυρη” έδρα με ένταση και πάθος και να διεκδικήσει το τρίποντο, που, αν έρθει, θα δημιουργήσει το πρώτο σερί τριών νικών στην τρέχουσα σεζόν.

Αρχικά, ερωτώμενος πόσο άνετη αισθάνεται η ομάδα του μετά τις δύο προηγούμενες νίκες κόντρα στον Βόλο και τον Ολυμπιακό, που την οδήγησαν με το… ενάμιση πόδι στην Ευρώπη, απάντησε: “Μετά τις γιορτές είχαμε συζητήσει με τους παίκτες και είπαμε ότι έπρεπε να κάνουμε το come back, για να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή έξοδο. Και στα δύο αυτά παιχνίδια οι παίκτες ήταν πολύ συγκεντρωμένοι κι ως ομάδα ήμασταν καλά από την άποψη της τακτικής. Δεν κάναμε, όμως, παρά το αυτονόητο! Είχαμε ξεκινήσει τη χρονιά άσχημα, αλλά στα τελευταία παιχνίδια δείξαμε καλό πρόσωπο, πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και ουσιαστικά εξασφαλίσαμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο απλώς πρέπει να κλειδώσουμε και μαθηματικά. Όταν έρχονται νίκες, που συνδυάζονται με καλές εμφανίσεις, η διάθεση στα αποδυτήρια είναι ανεβασμένη. Σε αυτή την κατάσταση είμαστε τώρα. Θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν”.

Κι όσο για το “καμία χαλάρωση”, προς τους παίκτες του, επισήμανε: “Όπως είπα, η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά αυτή τη σεζόν. Είχαμε σκαμπανεβάσματα. Τουλάχιστον τώρα, στο τέλος, θέλουμε να έχουμε καλή εικόνα, να δώσουμε ικανοποίηση στον κόσμο μας”.

Στην ερώτηση, εφόσον υπάρχουν αυτές οι καλές προϋποθέσεις, αν πιστεύει ότι ήρθε η στιγμή για το πρώτο νικηφόρο σερί τριών αγώνων στη σεζόν, διευκρίνισε: “Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάνει τέτοιο σερί στη διάρκεια αυτού του πρωταθλήματος. Έχουμε μπροστά μας, όμως, ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος έχει συνεχείς ήττες και δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση, όμως, σε αυτά τα παιχνίδια δεν μετράει πώς είσαι πριν. Μετράνε άλλα πράγματα. Είναι διαφορετικά παιχνίδια από τα υπόλοιπα. Στις δύο μέρες που έχουμε μπροστά μας, θα φροντίσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται με στόχο τη νίκη, που, αν έρθει, θα είναι η τρίτη στη σειρά. Τη θέλουμε, για να ικανοποιηθούμε κι εμείς κι ο κόσμος μας”.

Και πρόσθεσε σχετικά με τα διαφορετικά πράγματα, που μετράνε σε αυτού είδους τα παιχνίδια: “Με αυτόν τον αντίπαλο, πάντα τα παιχνίδια είναι γεμάτα ένταση και πάθος!”

Σχετικά με το πώς περιμένει ότι θα εμφανιστεί αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ, είπε: “Ο αντίπαλος έχει προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών. Θα έχει και κάποιες επιστροφές. Ξέχωρα από αυτά, ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ξέρουμε ότι πιέζει πολύ ψηλά μέσα στο γήπεδό του, όπου έχει και τη βοήθεια του κόσμου του. Εμείς θα πρέπει να αποφύγουμε την πίεση του αντιπάλου, ειδικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, και να ισορροπήσουμε γρήγορα το παιχνίδι, κρατώντας την μπάλα, για να μπορέσουμε να σπάσουμε το ρυθμό. Από εκεί και πέρα, στις φάσεις που θα κάνουμε, πρέπει να σκοράρουμε”.

Για τις απουσίες της ομάδας του, σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, είπε ο Τερζής: “Από τους τέσσερις που έλειπαν από το προηγούμενο παιχνίδι, ο Ρουπ είναι καλά. Έχει κάνει προπόνηση κανονικά. Θα δούμε πώς θα πάει στις δύο τελευταίες προπονήσεις πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ κι αν εξακολουθήσει να είναι καλά, θα τον έχουμε στην αποστολή μαζί μας. Κάποιο πρόβλημα καινούργιο δεν έχουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα