Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Μαρκίζιο! (pics+video)

Ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Κλαούντιο Μαρκίζιο, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ο Μαρκίζιο επιβεβαίωσε ότι θα κρεμούσε τα παπούτσια του σε ένα tweet λίγο πριν από μια ειδική συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Γιουβέντους..

«Είχα κάνει μια υπόσχεση στο παιδί που ονειρεύτηκε να γίνει ποδοσφαιριστής», έγραψε ο 33χρονος.
«Θα έπαιζα μέχρι να αισθανθώ άβολα μπαίνοντας στο γήπεδο. Δεν εκπλήρωνα την υπόσχεσή μου πια, γι 'αυτό προτιμώ να σταματήσω. Έτσι, ευχαριστώ το όνειρο, μου
έδωσε δύναμη, επιτυχία και χαρά!».

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορίνο, υπέγραψε στους «μπιανκονέρι» όταν ήταν επτά ετών.
Ο Μαρκίζιο έπαιξε 389 φορές με την Γιουβέντους, σημειώνοντας 37 γκολ, και είχε ακόμη 43 ασίστ στο ενεργητικό του και μόνο μία κόκκινη κάρτα.
Κέρδισε επτά πρωταθλήματα μεταξύ 2012 και 2018 και έφτασε σε δύο τελικούς του Champions League, αλλά τα προβλήματα στο γόνατο εντάθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο Mαρκίζιο επιχείρησε μια επιστροφή την περασμένη περίοδο στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά κατάφερε να παίξει μόλις 15 παιχνίδια, πριν φύγει τον Αύγουστο.
Έπαιξε 55 φορές για την Εθνική Ιταλίας και σκόραρε πέντε φορές, παίζοντας σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και αποτελώντας μέρος της ομάδας που έφτασε στο τελικό του Euro 2012.
Παρακάτω θα δείτε ένα γρήγορο video-αφιέρωμα της Γιουβέντους στον Μαρκίζιο

Il tuo sogno. Un lungo cammino, una splendida storia. Ed è stato bellissimo viverla insieme, @clamarchisio8 ♥️⚪️⚫️ pic.twitter.com/ZczzYELman

— JuventusFC (@juventusfc) 3 Οκτωβρίου 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα