Τέλος τα πιστοποιητικά και τα self test στα σχολεία από την 1η Μαΐου – Χωρίς μάσκες από 1η Ιουνίου

Την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, με την πρόβλεψη της επανεξέτασής τους τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι το Πάσχα θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα. Από την 1η Μαΐου δεν θα χρειάζεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους. Επίσης δεν θα χρειάζεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου στους χώρους αυτούς.

Παράλληλα, εξετάζεται

η αναστολή και του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στην χώρα. Από 1η Ιουνίου καταργείται η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ενώ η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς self test.

Ποια μέτρα αίρονται

Συγκεκριμένα o υπουργός Υγείας ανακοίνωσε:

Από την 1η Μαΐου έως τις 31/08 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους.

Εως τις 31/05 υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, πλην ορισμένων εξαιρέσεων πού θα διευκρινιστούν με ΚΥΑΑπό την 1η Μαΐου καταργούνται τα self test στα σχολεία.

Από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε ένα rapid test την εβδομάδα. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβιο.

Αίρεται ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους και επανέρχεται η πληρότητα σε όλους τους χώρους στο 100%Από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, 1η Μαΐου –, 1η Ιουνίου,telos, 1i maΐou –, 1i iouniou