Τελευταία παράσταση στο Καραϊσκάκη (video)

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε για φέτος το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με ακόμα μία επιβλητική εμφάνιση, καθώς επιβλήθηκε της Ξάνθης με 4-0. Ο Γκιλιέρμε με δύο γκολ και μία ασίστ ήταν ο κορυφαίος των “ερυθρολεύκων”, ενώ τα άλλα δύο τέρματα πέτυχαν οι Ελαμπντελαουί και Φορτούνης.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστική στα πρώτα 25 λεπτά και σε εκείνο το διάστημα φρόντισαν να “τελειώσουν”
το ματς.

Η Ξάνθη που παρατάχθηκε με απουσίες δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει το ρυθμό των παικτών του Ολυμπιακού. Δύο φορές ουσιαστικά απείλησε τον Σα, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν ένας από τους πολλούς θεατές που γέμισαν το Καραϊσκάκη.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Φράνκο Σολδάνο βρέθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Αργεντινό στην κορυφή της επίθεσης.
Συγκεκριμένα ο Σα κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά και Τσιμίκα. Γκιλιέρμε και Καμαρά τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ποντένσε, Ζιλ Ντίας στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Σολδάνο.

Με πολλές απουσίες η Ξάνθη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς επτά ποδοσφαιριστές δεν ακολούθησαν την αποστολή για διάφορους λόγους. Ο Ράσταβατς επέλεξε τον Ζίβκοβιτς στη θέση του τερματοφύλακα, Μπαξεβανίδης στα δεξιά, Σιλα αριστερά και Ντίρεσταμ, Κασάδο στο κέντρο της άμυνας. Καμαρά και Μελιόπουλος τα αμυντικά χαφ με τον Κοβάτσεβιτς, μπροστά τους. Ντε Αμορίμ, Σαρπόνγκ στα άκρα και ο Μπρίτο στην επίθεση.

Καταιγιστικός...

Αν και το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ξάνθη να έχει την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα -έδιωξε ο Μεριά την κεφαλιά του Ντε Αμορίμ- στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο και ξεκίνησε να πιέζει ασφυχτικά την αντίπαλη άμυνα. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, καθώς η συνεργασία των Φορτούνη, Γκιλιέρμε σε ακόμα μία στημένη φάση απέδωσε καρπούς. Ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι.

Δεν πέρασαν παρά μόνο έξι λεπτά για να πανηγυρίσει ξανά ο Γκιλιέρμε. Ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση, ύστερα από γύρισμα του Ελαμπντελαουί, διπλασίασε τόσο τα δικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του

Οι γηπεδούχοι κράτησαν πατημένο το γκάζι για ακόμα ένα δεκάλεπτο, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο καταιγιστικός ρυθμός που είχαν καταβάλλει οι παίκτες του Μαρτίνς δεν μπορούσε να συνεχιστεί για όλη τη διάρκεια, με αποτέλεσμα η άμυνα της Ξάνθης να πάρει ανάσες και να μπορέσει να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Ο Σα μόλις μία φορά χρειάστηκε να επέμβει, με τα πόδια, σε πλασέ του Μπρίτο σε αντίθεση με τον Ζίβκοβιτς που συνέχισε να έχει δουλειά.

Ο γκολκίπερ της Ξάνθης δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 44' όταν ο Καμαρά με δυνατό σουτ “σημάδεψε” το δεξί δοκάρι και στη συνέχεια ο Ελαμπντελαουί με κεφαλιά έστειλε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με τρία γκολ διαφορά!

Ντεμπούτο Παπαδόπουλου

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τη μοναδική διαφορά ότι ο ρυθμός του αγώνα προς το τέλος έπεσε. Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο κύλησαν αρκετά λεπτά με τον Ολυμπιακό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο.

Οι... επισκέψεις των “ερυθρολεύκων” στην περιοχή του Ζίβκοβιτς συνεχίστηκαν και σε μία από αυτές οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επίτευξη και τέταρτου γκολ. Ο Γκιλιέρμε έβγαλε φανταστική μπαλιά πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Φορτούνης κατέβασε εκπληκτικά την μπάλα στην κίνηση και με σουτ έγραψε το 4-0 στο πιο ωραίο γκολ της βραδιάς.

Οι πολλές αλλαγές και η μεγάλη έκταση του σκορ έπαιξαν το ρόλο τους στο να πέσει ο ρυθμός. Παρόλα αυτά η εξέδρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης” “ζεστάθηκε” όταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή πραγματοποιώντας την πρώτη του αλλαγή με την “ερυθρόλευκη” φανέλα από τηνστιγμή που επέστρεψε στην ομάδα τον Ιανουάριο.

Το 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να χειροκροτούν τον Μαρτίνς και τους παίκτες του στην τελευταία τους φετινή παράσταση εντός έδρας...

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης
Κίτρινες: Α. Παπαδόπουλος - Κασάδο

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σισέ, Μεριά (70΄ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Γκιγέρμε, Ποντένσε (58΄ Μασούρας), Φορτούνης (74΄ Χασάν), Ντίας, Σολδάνο.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο (46΄ Χατζητερζόγλου), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο (73΄ Φακκής), Σαρπόνγκ (66΄ Θυμιάνης), Μπαξεβανίδης, Σιλά.
Keywords
Τυχαία Θέματα