Διπλό στην αγγαρεία (video)

Σε ένα ματς που καμία από τις δύο ομάδες δεν είχαν κάποιο κίνητρο ο Παναιτωλικός πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη με 1-0.

Δύο στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος ο Απόλλων είχε ήδη αποχαιρετήσει την πρώτη κατηγορία ενώ ο Παναιτωλικός είχε εξασφαλίσει την παραμονή του με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει τη μορφή "αγγαρείας". Εν τέλει οι Αγρινιώτες κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο χάρη σε πέναλτι του Μπαΐροβιτς στο 31ο λεπτό.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

O Λευτέρης Βελέτζας επέλεξε ένα σύστημα 3-4-1-2 με τον Χουάντερσον κάτω απ' τα δοκάρια, τους Ναδάλες, Βαφέα και Κοντοέ
στην άμυνα, στο κέντρο οι Ντούρσο - Αγρόδημος, δεξιά ο Στάθης, αριστερά ο Ρώσση, στην κορυφή της επίθεσης οι Ελ Χέλβε - Ναζλίδης και πίσω τους, ο Μπεντινέλι σε ρόλο "δεκαριού".

Απ' την άλλη, ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Κυριακίδη κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Αμαράλ, Μιχάι, Μαλή και Λιάβα στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Λουσέρο - Τσιγγάρας, δεξιά ο Ντουάρτε, αριστερά ο Ντίας, αιχμή του δόρατος ο Μπαΐροβιτς και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Γκούγκα.

Ανώτερος και πιο αποτελεσματικός ο Παναιτωλικός

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν εμφανώς ανώτερος και δίκαιο στο τέλος του προηγούταν με 1-0. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, μετά το πρώτο τέταρτο στο οποίο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους, επέβαλε το ρυθμό της και κατάφερε να μετουσιώσει αυτή την υπεροχή με ένα τέρμα.

Η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 15ο λεπτό με τον Γκούγκα να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Απόλλων είχε την πρώτη του τελική αλλά το σουτ του Ντούρσο μέσα από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Κυριακίδη.

Στο 20ο λεπτό ο Μπαΐροβιτς έστρωσε από τα αριστερά στον Γκούγκα αλλά αυτή τη φορά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Χουάντερσον ενώ επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία. Ο Ντίας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χουάντερσον, έστρωσε στον επιθετικό του Παναιτωλικού αλλά το πλασέ του προ κενής εστίας κατέληξε μόλις άουτ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου οι Αγρινιώτες κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κοντοές ανέτρεψε τον Ντουάρτε, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, ο Μπαΐροβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα για το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Σαν να μην έγινε ποτέ!

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν ήταν το ίδιο. Τα λάθη ήταν πολλά και από τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα οι αξιοσημείωτες φάσεις να είναι ελάχιστες εκατέρωθεν.

Ο Απόλλων προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να πατήσει περισσότερο την περιοχή του Παναιτωλικού όμως δεν υπήρχε ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο με αποτέλεσμα η υπεροχή του να είναι φλύαρη.

Απ' την άλλη, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα κρατούσε με αρκετή άνεση το υπέρ της σκορ καθώς είχε καταφέρει να κλείσει όλους τους χώρους και να μην επιτρέψει στους Αγρινιώτες να δείξουν απειλητικές διαθέσεις.

Εν τέλει, το 1-0 υπέρ του Παναιτωλικού έμεινε μέχρι τέλους με την ομάδα του Αγρινίου να παίρνει τη νίκη στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Λ. Βελέτζας): Χουάντερσον, Βαφέας, Κοντοές, Ναδάλες, Ρώσση (72' Βάρκας), Στάθης (84' Οικονομόπουλος), Αγρόδημος, Μπεντινέλι, Ντούρσο, Ελ Χέλβε (46' Ντεφεντερίκο), Ναζλίδης

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κυριακίδης, Τσιγγάρας, Λιάβας, Μαλής, Αμαράλ (72' Μάρκος Πάουλο), Λουσέρο, Ντίας, Γκούγκα (89' Μπελεβώνης), Μπαΐροβιτς (81' Παρράς), Ντουάρτε, Μιχάι
Keywords
Τυχαία Θέματα