Τέμπη: Χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα το μεγάλο συλλαλητήριο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

“Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”, “Σήψη και μπόχα το σύστημα εκπέμπει, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη”, “Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές”, “ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό

έχει ιστορία” και “Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”, είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, τουλάχιστον 8.000 άτομα διαδηλώνουν αυτή την ώρα στην καρδιά της Αθήνας, ανάμεσά τους βρίσκονται συνδικάτα, μαζικοί φορείς, εργατικές συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι. Έχουν γίνει 4 προσαγωγές ατόμων από προελέγχους, ενώ η ΕΛ.ΑΣ νωρίτερα είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστημίου και στην οδό Σταδίου.

Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό

Λόγω των κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα οι σταθμοί του Μετρό “Σύνταγμα” και “Πανεπιστήμιο” έκλεισαν στις 10:30 και στις 12:00 έκλεισαν και οι σταθμοί του μετρό “Ομόνοια” και “Μοναστηράκι”.

Το παρών στην πορεία δίνει και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ΠΑΜΕ, πλήθος εργατικών κέντρων, Ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές έχουν συγκεντρωθεί περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, στέλνοντας το μήνυμα ότι “αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση”.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα