Τατιάνα Λύγαρη στο tvxs.gr: «Συμβαίνει κάτι μαγικό στα βαγόνια»

Για πάνω από 20 χρόνια στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ τα βαγόνια μπορεί να μη μεταφέρουν επιβάτες ή εμπορεύματα, αλλά υποδέχονται παραστάσεις και διάφορες άλλες καλλιτεχνικές δράσεις.

Υπεύθυνη για την ύπαρξη αυτού του όμορφου και δημιουργικού χώρου είναι η Τατιάνα Λύγαρη, η οποία με αφορμή το «Compartments Dance Project», μίλησε στο tvxs.gr για το φεστιβάλ, το Τρένο στο Ρουφ,

την ιστορία των βαγονιών αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Τι είναι το «Compartments Dance Project» και πως εμπνευστήκατε αυτό το φεστιβάλ;

Tο «Compartments Dance Project» είναι το μοναδικό παγκοσμίως φεστιβάλ σύγχρονου χορού μέσα σε βαγόνια τρένου. Αποτελεί ένα sub-festival, ένα θυγατρικό φεστιβάλ του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ", που διοργανώνουμε κάθε χρόνο τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ, από το 2011.

Κατά τη διάρκεια αυτού του Φεστιβάλ, που περιλάμβανε performances νέων καλλιτεχνών από όλες τις μορφές της Τέχνης, ο σύγχρονος χορός εξέπληξε θεατές και καλλιτέχνες για την δημιουργική συνύπαρξή του με έναν τόσο αντισυμβατικό χώρο όπως είναι τα compartments (κουπέ) ενός βαγονιού. Με δυο λόγια, απέδειξε ότι είναι δυνατό να χορογραφήσει ένας χορογράφος αλλά και να χορέψουν χορευτές, σε έναν μη θεατρικό και τελείως αντισυμβατικό χώρο των δύο τετραγωνικών μέτρων και των 6 θέσεων επιβατών-θεατών και να δημιουργήσουν μια ευφάνταστη και πρωτότυπη χορευτική παράσταση. To 2017 εντάχθηκαν και τα δύο φεστιβάλ σε ένα τριετές πρόγραμμα με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Περιφέρειας Αττικής. Με τη λήξη αυτού του προγράμματος τον φετινό Σεπτέμβριο, ευχόμαστε να έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και τις επόμενες χρονιές τη δημιουργική και πρωτοπόρα αυτή πολιτιστική δράση.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα