Τα βήματα που πυροδοτούν τη σπίθα μίας φθίνουσας σεξουαλικής ζωής

Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι μια σημαντική πτυχή της συνολικής ευημερίας μας, καθώς αποτελεί αποδεδειγμένα πυλώνα τόσο της ψυχικής, όσο και της σωματικής μας υγείας. Παρόλα αυτά, μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα στη σεξουαλική του ζωή, που σχετίζονται είτε με στυτική δυσλειτουργία, είτε με χαμηλή λίμπιντο.

Από την επικοινωνία και τη συναισθηματική σύνδεση, έως τις σωματικές τεχνικές και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, υπάρχουν τρόποι που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε κοινά εμπόδια και να επιτύχουμε μεγαλύτερη σεξουαλική ολοκλήρωση. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές και στρατηγικές για τη βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής.

Ποιες είναι οι συμβουλές που μοιράζονται οι σεξολόγοι;

Η βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής απαιτεί δουλειά και προγραμματισμό. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η διαδικασία αυτή δεν προκαλεί την καταστροφή του ρομαντισμού. Στην πραγματικότητα, η συνεργασία με το σύντροφό μας για μία καλύτερη σεξουαλική ζωή, ενδεχομένως να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επαναφέρουμε το πάθος στη σχέση μας. Τα πιο κοινά βήματα που πυροδοτούν τη σπίθα είναι τα εξής:

Καταπολέμηση του θυμού

Ο θυμός είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό συναίσθημα της καθημερινότητας. Παρόλα αυτά, η μη ελεγχόμενη οργή μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική επιθυμία, την εμπιστοσύνη και τη σύνδεση, καθώς είναι δύσκολο να γινόμαστε τρυφεροί, στοργικοί ή ερωτικοί με κάποιον που είμαστε θυμωμένοι. Για αυτό, καλό θα ήταν να βρούμε υγιείς τρόπους για να επεξεργαστούμε το συναίσθημα αυτό και να το αφήσουμε να μας εγκαταλείψει.

Εξερεύνηση του σώματος

Ο πειραματισμός μέσω του αυνανισμού είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε τι πραγματικά μας αρέσει και τι μας ελκύει σεξουαλικά, με ασφαλή και άνετο τρόπο. Πολλοί σεξολόγοι επισημαίνουν ότι ο αυνανισμός μαζί με το σύντροφό μας είναι ένας διεγερτικός και ευεργετικός τρόπος, ώστε να μάθουμε καλύτερα ο ένας το σώμα του άλλου.

Αποφυγή ψεύτικων αντιδράσεων και προσποιήσεων

Το να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με τη σεξουαλική μας εμπειρία με το σύντροφό μας, μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε ευάλωτοι, εκτεθειμένοι ή αμήχανοι. Ωστόσο, είναι από τα βασικότερα βήματα για να ξεκινήσουμε μία συζήτηση σχετικά με τις σεξουαλικές μας ανάγκες, ώστε να μπορέσουν να ικανοποιηθούν.

Προγραμματισμός

Εάν η έλλειψη χρόνου αποτελεί εμπόδιο, για οποιονδήποτε λόγο, ο προγραμματισμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να «δημιουργήσουμε» χρόνο για έρωτα. Όταν συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική οικειότητα και γιατί την χάνουμε κατά την πάροδο του χρόνου, ο προγραμματισμός ενδεχομένως γίνει μέρος της λύσης και όχι μία ακόμη αγγαρεία.

Πηγές: www.healthline.com, www.rsvplive.ie

Keywords
Τυχαία Θέματα