Τα Τρίκαλα φιγουράρουν σε μεγάλο αφιέρωμα του Guardian

Εκτενέστατο ρεπορτάζ για τις καινοτομίες του Δήμου Τρικκαίων αφιερώνει ο βρετανικός Guardian, με τίτλο «Μέσα στην πρώτη έξυπνη πόλη της Ελλάδας - Τώρα δεν χρειάζεται να γνωρίζεις έναν πολιτικό για να επιλύσεις κάποιο θέμα».

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας - και ειδικά στη διεθνή έκδοσή της, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή - η δημοσιογράφος Venetia Rainey, μετά το οδοιπορικό της πριν λίγες ημέρες στα Τρίκαλα,
περιγράφει όσα είδε, έμαθε, ρώτησε, όσα την ενθουσίασαν ή της έκαναν εντύπωση.

Στο ρεπορτάζ αποτυπώνεται η προσπάθεια που γίνεται ώτσε να εφαρμοστούν καινοτόμες λύσεις στην κοινωνία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τίτλος εστιάζει στο «20000», την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αιτημάτων των πολιτών ενώ η δημοσιογράφος συνάντησε τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, την αντιπρόεδρο του Μουσείου Τσιτσάνη, Βασιλένα Μητσιάδη, πολίτες και εκπαιδευτικούς

«Στο παρελθόν, οι κάτοικοι έπρεπε να καλέσουν τον δήμαρχο απλώς για να αλλάξει μια χαλασμένη λάμπα στο δρόμο. Πλέον δεν χρειάζεται να ξέρεις κάποιον πολιτικό για να φτιαχτεί κάτι», λέει η Σόνια Σοφού, αστυνομικός που έγινε δημόσιος υπάλληλος και εργάζεται στο control room των Τρικάλων.

Πέρα από τα ζητήματα τεχνολογίας, ο Guardian αναφέρεται στην πρωτοπόρα καμπάνια της πόλης που πρώτη εφάρμοσε στην πράξη την εθνική απαγόρευση του καπνίσματος του 2008 σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων και χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: www.news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα