Τα στατιστικά των αγώνων με τον Αστέρα Τρίπολης

Ο ΠΑΟΚ ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τα στατιστικά των αναμετρήσεών του με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά: «Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την
προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Αρκάδες, αλλά και την παράδοση του σε πρεμιέρες πρωταθλήματος, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#3 διαδοχικές νίκες επί του Αστέρα Τρίπολης έχει ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος και τέσσερις στα πέντε τελευταία μεταξύ τους ανεξάρτητα έδρας. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-0 στην Τούμπα πέρσι χάρη σε δύο γκολ του Μαουρίσιο , ενώ την σεζόν 2016-17 είχε πάρει τη νίκη και στα δύο παιχνίδια. Αρχικά στην Τρίπολη με 2-1 (22’, 24’ Κουλούρης – 62’ πεν. Ιωαννίδης) και στην Τούμπα τον Φεβρουάριου του 2017 με 3-2 (28’ Σάκχοφ , 70’ Πρίγιοβιτς , 84’ Πέντρο Ενρίκε – 18’, 80’ Μανιάς). Η αρχή είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2016 στην Τούμπα για την σεζόν 2015-16 με 2-0 (17’ Πέλκας , 77’ Μακ ). Το σερί αυτό σταμάτησε στο περσινό ματς της Τρίπολης, όπου ηττήθηκε με 3-2 μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

#Αυτό το σερί με τις τέσσερις διαδοχικές νίκες εντός και εκτός έδρας ήρθε μετά από την πιο άσχημη περίοδο του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του με τον Αστέρα Τρίπολης, αφού έβαλε τέλος σε ένα σερί που είχε η ομάδα της Αρκαδίας έμεινε χωρίς ήττα από τον Δικέφαλο σε οκτώ διαδοχικές αναμετρήσεις με τρεις ισοπαλίες μέσα στην Τούμπα και πέντε νίκες στην Τρίπολη.

#28 αγώνες έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης και στις δύο έδρες με τον Δικέφαλο να έχει 11 νίκες, έξι αναμετρήσεις έχουν τελειώσει ισόπαλες, ενώ η ομάδα της Αρκαδίας μετρά 11 νίκες.

#14 από αυτές τις αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, όπου ο Δικέφαλος έχει οκτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο φορές ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με τη νίκη από την Τούμπα. Οι νίκες της ομάδας της Αρκαδίας σημειώθηκαν μήνα Μάρτιο, το 2008 και του 2012.

#228 αγωνιστικά λεπτά ήταν η απόσταση ανάμεσα στο γκολ του Μίροσλαβ Στοχ στις 30 Απριλίου 2014 και του Δημήτρη Πέλκα στις 27 Φεβρουαρίου 2016. Ανάμεσα τους δεν είχε σημειωθεί γκολ σε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, αφού τα ματς της σεζόν 2014-15 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όσο και αυτό για τα Play Offs τελείωσαν με λευκές ισοπαλίες. Αυτές οι δύο αναμετρήσεις, καθώς και εκείνη στην Τρίπολη στις 11 Σεπτεμβρίου 2009 είναι οι μοναδικές που έχουν τελειώσει χωρίς να σημειωθεί γκολ ανάμεσα στις δύο ομάδες.

#10 διαδοχικές χρονιές διατηρεί το αήττητο ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα. Ο απολογισμός είναι επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η τελευταία ήττα του ήταν το 2007-08 από την Ξάνθη με 1-0 εκτός έδρας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αστέρα Τρίπολης σε πρεμιέρα, και έτσι οι ομάδες με τις οποίες έχει κάνει «ποδαρικό» στην Α’ Εθνική γίνονται 31.

#36 από τους πρώτους αγώνες που έδωσε για το πρωτάθλημα έχουν γίνει εντός έδρας, ενώ 23 φορές οι υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν μακριά από την έδρα του. Εντός έδρας μετρά 24 νίκες, εννιά ισοπαλίες και τρεις ήττες. Εκτός επικράτησε τέσσερις φορές, σημειώθηκαν 11 ισοπαλίες και ηττήθηκε οκτώ φορές».
Keywords
Τυχαία Θέματα