Αρχίζει το ματς, να τελειώνουμε με τα... χαρτιά

Στα εκτός γηπέδων, για ακόμα ένα καλοκαίρι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεινοπάθησε. Ακόμα και 24 ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος παράγοντες της superleague ζητούσαν αναβολή της σέντρας!! Ο Αστέρας περίμενε στο πούλμαν, με τους παίκτες να... μαδάνε τις μαργαρίτες: θα παίξουμε, δεν θα παίξουμε... Να πετάξουμε, να μην πετάξουμε.

Σήμερα ωστόσο είναι ημέρα γιορτής, καθώς αρχίζει το πρωτάθλημα. Για τις ομάδες ξεκινάει
η προσπάθειά τους, θα δουν αν οι κόποι τους θα ανταμοιφθούν. Για τους φιλάθλους ήρθε η ώρα της εξέδρας ή της τηλεόρασης. Για όλους η ώρα για πειράγματα... Ο νέος μαραθώνιος, αγωνιστικά πάντα, ξεκινά με τις καλύτερες των προϋποθέσεων: Στην κορυφή τρεις διεκδικητές που προέρχονται από ευρωπαϊκές επιτυχίες. Η ΑΕΚ, με τη περυσινή συνταγή, όπου η αμυντική λειτουργία αποτέλεσε τη δύναμή της και πλέον τον Μαρίνο Ουζουνίδη να προσπαθεί να δώσει οργανωμένη επιθετική ανάπτυξη, σε αντιδιαστολή με την προηγούμενη σεζόν, όπου δημιουργικά η Ένωση στηριζόταν περισσότερο στο ατομικό ταλέντο ικανών ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑΟΚ, που έχει πετύχει τόσα πολλά ως τώρα ("έχουμε πετύχει τόσα πολλά και δεν έχουμε πετύχει τίποτα" όπως ανέφερε ο Δημήτρης Πέλκας στον Κωστή Μπότσαρη, δίνοντας το στίγμα της θέλησης χωρίς όρια), σαν οργανισμός δεδομένα έχει μεγαλώσει και ο κόσμος του ξεπέρασε τα 20 χιλιάδες διαρκείας. Ο Ολυμπιακός που πραγματοποίησε ένα μικρό θαύμα, παρουσιάζοντας στους πρώτους τρεις επίσημους αγώνες σχήμα με εννέα νεοφερμένους στην ομάδα, οι οποίοι με την απόδοσή τους ως σύνολο σκόρπισαν τον ενθουσιασμό.

Στα θετικά της νέας σεζόν η επιστροφή του Άρη, που εκτός του ιστορικού του μεγέθους, έχει αποκτήσει πολλούς νέους ποδοσφαιριστές, τοποθετώντας ψηλά τον πήχη. Επέστρεψε και το καμάρι της Κρήτης, "με τη φωτιά να μεγαλώνει" όπως τραγουδούν οι φίλοι του ΟΦΗ. Αστέρας και Ατρόμητος είναι αξιόπιστες ομάδες, ΑΕΛ και Πανιώνιος παραδοσιακές δυνάμεις. Η αναδιάρθρωση θα οδηγήσει τρεις ομάδες στην υποδεέστερη κατηγορία - μπορεί και μια τέταρτη σε μπαράζ - και αυτό σημαίνει οτι στην ουρά της βαθμολογίας η μάχη θα είναι πιο έντονη από ποτέ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου με την αποφυγή υποβιβασμού θα είναι στο τέλος υπόθεση max 3-4 νικών. Μοναδικό μελανό σημείο στον ποδοσφαιρικό χάρτη η κατάσταση του Παναθηναϊκού.

Αρχίζει το ματς λοιπόν και ευελπιστούμε ότι οι αγώνες που θα τελεστούν το τριήμερο δεν θα ακυρωθούν εκ των υστέρων λόγω κάποιας προσφυγής ΠΑΕ, βασιζόμενη στην προκήρυξη που δεν έχει υπογράφει. Μην αρχίσουμε να ασχολούμαστε με χαρτιά από την πρώτη αγωνιστική, ας τελειώσει αυτή η υπόθεση... χτες για να μη δημιουργούνται σκιές και μακάρι να μην δοθεί χώρος μέχρι τέλους σε κανέναν άλλον εκτός των ποδοσφαιριστών. Αυτοί ως τώρα είναι στο επίκεντρο, σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, γι αυτό και σε ΟΑΚΑ, Τούμπα, Καραϊσκάκη, το Σαββατοκύριακο, περιμένουμε περισσότερους από 50-60 χιλιάδες θεατές.
Keywords
Τυχαία Θέματα