Τα πρώτα της προβλήματα αντιμετωπίζει η σειρά "Chilling Adventures of Sabrina"

Δεν μασάει όμως η Sabrina...

Μια οργάνωση με το όνομα The Satanic Temple απειλεί να μηνύσει το Netflix για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του μνημείου Baphomet, το οποίο εμφανίστηκε στη νέα σειρά "The Chilling Adventures of Sabrina". Το άγαλμα στη σειρά είναι τοποθετημένο στην Academy of Unseen Arts, οπότε πολλές σκηνές το έχουν παρουσιάσει.

Σύμφωνα με το The Wrap, ο ιδρυτής

της οργάνωσης, Lucien Greaves, έκανε την εξής δήλωση: "Στείλαμε στο Netflix ένα γράμμα από τους δικηγόρους μας όπου τους ενημερώνουμε για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και όπου τους ζητάμε να αφαιρέσουν την εικόνα από τη σειρά".

Ο Greaves έκανε και σχετικές δημοσιεύσεις στο Twitter σχετικά με τη μήνυση και μάλιστα σύγκρινε την παρουσία του αγάλματός του στη σειρά με την παρουσίαση ενός Τζαμί ως τα κεντρικά μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Δείτε τη δημοσίευση παρακάτω:

Yes, we are taking legal action regarding #TheChillingAdventuresofSabrina appropriating our copyrighted monument design to promote their asinine Satanic Panic fiction.

— Lucien Greaves (@LucienGreaves) October 29, 2018

I'm amazed that anybody is confused as to why we would seek legal remedy over Sabrina using our monument. Would they be as understanding of a fictional show that used a real mosque as the HQ of a terrorist cell? A fictional Blood Libel tale implicating real world Jews?

— Lucien Greaves (@LucienGreaves) October 29, 2018

Σε συνέντευξή του με το SFGate, ο Greaves μίλησε για το τι θέλει να πετύχει με αυτήν τη μήνυση: "Είναι δύσκολο για εμάς. Αλλά ακόμα και αν δεν ήταν θα έπρεπε να γίνει η μήνυση της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων, γιατί αυτό είναι το σωστό". Συνέχισε λέγοντας, "Θέλω να το αφαιρέσουν. Για αρχή, μοιάζει με CGI. Δεν ξέρω πόση δουλειά χρειάστηκε, αλλά αρνούμαι να παρουσιάζεται το μνημείο μας με αυτόν τον τρόπο επ' άπειρον. Δεν θέλω το μνημείο μας να σχετίζεται με τη σειρά".

Στο "The Chilling Adventures of Sabrina" παρακολουθούμε τις περιπέτειες της Sabrina, μιας έφηβης μάγισσας μέσα από μια σκοτεινή ιστορία ενηλικίωσης που μεταδίδεται με γνώμονα τον τρόμο, το μυστήριο και, φυσικά, τη μαγεία.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 26 Οκτωβρίου. Αποτελείται από 10 επεισόδια και πρωταγωνιστούν οι Kiernan Shipka, Miranda Otto, Lucy Davis, Ross Lynch, Michelle Gomez, Chance Perdomo, Jaz Sinclair, Richard Coyle, Tati Gabrielle, Adeline Rudolph, Abigail Cowen, Lachlan Watson, Bronson Pinchot και Gavin Leatherwood. Showrunner, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της σειρά είναι ο Roberto Aguirre-Sacasa. Έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν, ενώ τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Έχετε αγωνία για το τι θα γίνει με την μήνυση; Και εμείς! Γι'αυτό μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για ό,τι νεώτερο στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο.

IGN GreeceΑδιάκοπα είναι τα γυρίσματα για το cast του "Chilling Adventures of Sabrina"Sabrina Spell-ing Bee: The Chilling Adventures Cast Tests Their Magic KnowledgeChilling Adventures of Sabrina: Γνωρίστε το cast της σειράς

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα