Τα πέντε «αστέρια» που θα λάμψουν

Τα εγχώρια πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη μπορεί να έχουν τελειώσει και να μην υπάρχει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Παγκόσμιο Κύπελλο για να παρακολουθούν οι φίλαθλοι, αλλά τουλάχιστον βλέπουμε ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο στο UEFA Nations League.

Μετά το ξεκίνημα του πρώτου στην ιστορία τουρνουά τον Σεπτέμβριο του 2018, γνωρίζουμε πλέον τους τελευταίος «4» που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Ελβετία και η Ολλανδία την Αγγλία. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος
για την Κυριακή. Ο νικητής της διοργάνωσης εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στα τελικά του Euro 2020 και χρηματικό έπαθλο 7,5 εκατ. ευρώ.

Υπάρχει πολύ ταλέντο στο τουρνουά και κάποιοι σπουδαίοι ανερχόμενοι παίκτες. Ας δούμε 5 από αυτούς που μπορεί να «λάμψουν».

Πορτογαλία – Ζοάο Φέλιξ
Βρίσκεται σε πολλά πρωτοσέλιδα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο 19χρονος είναι το πιο «καυτό» όνομα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Αφού «έλαμψε» με την Μπενφίκα Β, πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν στην πρώτη του χρονιά στο κορυφαίο επίπεδο.

Τον περασμένο μήνα ο Φέλιξ έγινε ο νεαρότερος παίκτης, σε ηλικία 19 ετών και 152 ημερών, που πέτυχε χατ τρικ σε αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ, στο 4-2 της Μπενφίκα απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.
Ο Φέλιξ είχε τεράστια συνεισφορά στην πορεία της Μπενφίκα προς τον τίτλο, σημειώνοντας 14 γκολ, σε 25 παιχνίδια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Φέλιξ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων συλλόγων του κόσμου, με τους πρωταθλητές της Premier League, την Σίτι να επιθυμεί «απελπισμένα» την υπογραφή του νεαρού. Ο ίδιος ο Κριστιάνο Ρονάλντο ικετεύει τη Γιουβέντους να αποκτήσει τον νεαρό.

Ελβετία – Μπρέελ Εμπολό
Με 152 επαγγελματικά παιχνίδια στις «πλάτες» του και 32 συμμετοχές με την Ελβετία, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι είναι μόνο 22 χρόνων. Μετά το ξεκίνημα της καριέρας του στη Βασιλεία, το 2016 μετακόμισε στη Σάλκε, όπου μετράει 61 παιχνίδια και 12 γκολ.

Παίκτης με υψηλό αγωνιστικό ρυθμό και πολλές φυσικές δυνάμεις, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους αντίπαλους αμυντικούς. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο παίκτης «που πρέπει να παρακολουθήσεις στο τουρνουά».

Ολλανδία – Ντόνι φαν ντε Μπέικ
Ένας φανταστικός νεαρός μέσος που εξέπληξε φέτος με την απόδοση του και βοήθησε τα μέγιστα στην καταπληκτική πορεία της ομάδας του, του Άγιαξ.
Ο Ντε Μπέικ βρίσκεται στην ομάδα του Άμστερνταμ από την ηλικία των 11 χρόνων και στα 22 του χρόνια μετράει ήδη 130 συμμετοχές και 29 τέρματα.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης «μάχονται» για να αποσπάσουν την υπογραφή του, καθώς θεωρείται από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Αγγλία - Τζέιντον Σάντσο
Το παιδί θαύμα που μόλις είχε μια εξαιρετική σεζόν στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πέτυχε 11 γκολ και είχε 14 ασίστ φέτος στη Μπουντεσλίγκα!
Αφού πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική Αγγλίας την προηγούμενη χρονιά, φαίνεται ότι τώρα θα είναι από τα πρώτα ονόματα στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, για την τελική φάση του Nations League.

Ο Σάντσο είναι ακόμα μόνο 19 ετών, οπότε έχει τεράστιο μέλλον μπροστά του. Έχει συνδεθεί κυρίως με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να πάρει το ρίσκο ή να συνεχίσει την ανοδική πορεία του στο Ντόρτμουντ.

Ολλανδία – Φρένκι ντε Γιόνγκ
Ένας ακόμη σούπερ σταρ του Άγιαξ, ο οποίος είχε μια τόσο όμορφη σεζόν. Έχει ήδη εξασφαλίσει μεταγραφή - ονείρου στη Μπαρτσελόνα, με την ομάδα του Βαλβέρδε να βγάζει από το ταμείο της 75 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.
Ο Ντε Γιονγκ είναι ο νούμερο 1 παίκτης για να παρακολουθήσεις αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι αντίπαλοι κεντρώοι παίκτες, πρέπει να φοβούνται να αντιμετωπίσουν αυτόν τον «ατρόμητο» νεαρό μέσο.
Keywords
Τυχαία Θέματα