Τα παιδιά του ISIS

Ο τελευταίος θύλακας του Ισλαμικού Κράτους μπορεί να έπεσε, αλλά η εξτρεμιστική οργάνωση έχει αφήσει πίσω της χιλιάδες αθώα θύματα. Πρόκειται για χιλιάδες παιδιά, που γεννήθηκαν μέσα στη δίνη του πολέμου και δεν φέρουν καμία ευθύνη για το ότι γεννήθηκαν από τους γονείς που τον ξεκίνησαν. Ένα μωρό τριών μηνών δεν θα έπρεπε να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Δεν θα έπρεπε να είναι μια μικροσκοπική, ακίνητη μάζα με ρυτιδωμένο δέρμα να σκιαγραφεί τα οστά του. Δεν θα έπρεπε να κρατιέται στη ζωή, λαμβάνοντας ενδοφλέβια τροφή μέσα σε μια θερμοκοιτίδα.

Το όνομα του μωρού, στο οποίο αναφέρεται το

γερμανικό περιοδικό Spiegel, είναι Saifullah, που σημαίνει «Ξίφος του Θεού». Το ιατρικό προσωπικό σε ένα νοσοκομείο της Κουρδοκρατούμενης πόλης Al-Hasakah, στη Συρία - η θέση του οποίου δεν αποκαλύπτεται για λόγους ασφαλείας - είναι το μόνο που γνωρίζει για το παιδί. «Τουλάχιστον επέζησε τις πρώτες τρεις ημέρες», λέει ο γιατρός που το κουράρει κι εξηγεί ότι αυτό είναι ένα αισιόδοξο στοιχείο, καθώς για τα 20 από τα 30 παιδιά και βρέφη που καταφθάνουν σε αυτό το νοσοκομείο καθημερινά, απλώς διαπιστώνεται ο θάνατός τους.

Εκεί θα δει κανείς τα πιο αδύναμα και πιο αθώα μέλη του Ισλαμικού Κράτους - τα άρρωστα παιδιά του χαλιφάτου. Οι ενήλικες που παραμένουν πιστοί στην οργάνωση έπαιζαν εδώ και μήνες το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού με τους Κούρδους πολιτοφύλακες γύρω από το τελευταίο τους καταφύγιο στο ανατολικό συριακό χωριό Baghouz. Η τεράστια περιφέρεια που ήταν κάποτε υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, έπεσε και οι τελευταίοι από τους εξτρεμιστές αγωνιστές απομακρύνθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Στις τελευταίες ημέρες του χάους, χιλιάδες πολίτες και τραυματίες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παραδόθηκαν. Σχεδόν όλες οι γυναίκες και τα παιδιά, κατέληξαν στο καμπ προσφύγων Al Hawl. Σε αυτό διαβιούν περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι, για τους οποίους υπάρχουν μόλις δύο μικρές κλινικές.

Οι γιατροί δεν είχαν ξαναδεί τέτοια κατάσταση


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα