Τα ομορφότερα γήπεδα του κόσμου (pics)

Από όλα τα γήπεδα που έχει τύχει λόγω επαγγέλματος να επισκεφτώ, θα πω δύο πράγματα… το Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ στο Ντόρτμουντ με ξεκούφανε και το Άνφιλντ με ανατρίχιασε… κι αυτό από έναν φίλαθλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όλοι μεγαλώσαμε θέλοντας να φορέσουμε την φανέλα της αγαπημένης μας ομάδας. Σας υπόσχομαι ότι έβαζα δύσκολα στον Σέρ Αλεξ Φέργκιουσον για το αν θα παίξει ο Βίντιτς ή εγώ παρτενέρ του Φέρντιναντ… σε άλλη εποχή όλα αυτά. Όταν οι αντίπαλοι έμπαιναν στο Όλντ Τράφορντ και έτρεμαν μπροστά σε εμένα και τους

συμπαίκτες μου… Ορίστε έχω και φώτο από την ημέρα που έκανα ντεμπούτο.

Υπάρχουν όμως και γήπεδα πανέμορφα που πιθανότατα δεν θα επισκεφτούμε ποτέ και αυτό γιατί δύσκολα θα μας βγάλει ο δρόμος μας προς τα εκεί.

1)Το πλωτό γήπεδο στο Κο Πανί…

Στην Ταϋλάνδη, στο Μουσουλμανικό ψαρονήσι Κο Πανί, το 1986 οι κάτοικοι λάτρεψαν το ποδόσφαιρο μετά το Μουντιάλ του Ντιέγκο. Αποφάσισαν να φτιάξουν ένα γήπεδο. Χώρος δεν υπήρχε αλλά σε ψαρονήσι υπήρχε… νερό. Να το πρώτο πλωτό γήπεδο, που υπάρχει φυσικά ακόμα και είναι ο βασικός λόγος που τουρίστες καταφτάνουν στο Κο Πανί που αριθμεί κάτι λιγότερο από 2000 κατοίκους. Στην αρχή ήταν κάτι ξύλα ενωμένα με σκουριασμένες πρόκες αλλά φυσικά έχει εξελιχθεί. Βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό τοπίο με γαλάζια νερά και τεράστιους ασβεστόλιθους τριγύρω. Παρακαλώ, μην είστε άστοχοι… θα πρέπει να βραχείτε για να φέρετε πίσω την μπάλα.

Ko Panyi Thailand Floating Pitch ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ2) To γήπεδο που βρίσκεται πιο ψηλά σε όλη την Ευρώπη

Στα 2008 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται το γήπεδο Ότμαρ Χίτσφελντ. Στις Ελβετικές Άλπεις με τις βουνοκορφές τριγύρω του να είναι διπλάσιες σε ύψος και να κοιτούν επιβλητικά τους αγώνες που γίνονται εκεί.

Ναι, γίνονται αγώνες. H FC Gspon αγωνίζεται εκεί για το Ελβετικό Ορεινό πρωτάθλημα. Το Γκσπον είναι ενα χωριό που αποτελείται από 70 σαλέ και τον Χειμώνα γίνεται μικρό θέρετρο για σκι. Αμάξι δεν φτάνει εκεί, τώρα πως μπορείτε να φτάσετε, μην με ρωτάτε. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό των ανθρώπων της ομάδας, έχουν χαθεί σε σαράντα χρόνια ύπαρξης του γηπέδου περίπου 1000 μπάλες. Ρεκόρ προσέλευσης είναι οι 50 άνθρωποι ενώ συνήθως στις κερκίδες βρίσκονται 4 με 5… ταξί γεμίζουν. Γιατί Ότμαρ Χίτσφελντ θα ρωτήσετε; Ο πρώην προπονητής της Ελβετίας έδωσε το παρών και ήταν αυτός που έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ορεινών χωριών το 2008 στο γήπεδο. Το τουρνουά διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, λόγω πανδημίας όμως αναβλήθηκε το 2020 αλλά θα επιστρέψει το 2022 στο θέρετρο Τσέρματ, στο Γκσπον για την διεξαγωγή των αγώνων. Από 7 ως 10 Ιουλίου για όποιον ενδιαφέρεται.

Ottmar Hitzfeld Stadium Gspon Switzerland ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ3) Μπάλα στην Γροιλανδία; Κι όμως…

Αν δεν το γνωρίζατε η Γροιλανδία έχει Εθνική ομάδα, πάνω από 70 ποδοσφαιρικά σωματεία και περισσότερους από 5000 ποδοσφαιριστές. Στην έβδομη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Τάσιλακ βρίσκεται ένα γήπεδο που υπάρχει από το 1960, χωρίς κερκίδες και πραγματικά η θέα σε αποζημιώνει γιατί πιθανότατα θέαμα δεν θα δεις. Η πόλη μετα βίας φτάνει τους 2000 κατοίκους, ηφαιστειογενής περιοχή και για αυτό το γήπεδο που βλέπετε είναι ότι μεγαλύτερο υπάρχει στην πόλη σε… ίσιωμα.

Tasilaq Stadium, Eastern Greenland – Flattened earth amidst a volcanic terrain, the Tassilaq – inaugurated in 1960 – proves the adage ‘football finds a way’. With 70 clubs & 5500 players & CONIFA membership secured, Greenland may have a footballing future globally. pic.twitter.com/3ks4K1huuH

— Fussball Geekz (@philharrison192) September 7, 2021 4) Το Στάδιο που δεν είναι στάδιο με όνομα… “σιδηρόδρομο”

Το Στάδιο Χένινγκσβερ Ίντρετσλαγκ βρίσκεται στο ψαρονήσι Χένινγκσβερ κοντά στο Λόφοτεν της Νορβηγίας. Στάδιο δεν είναι. Δεν έχει κερκίδες απλά περίπου πέντε μέτρα τσιμέντο τριγύρω από τον αγωνιστικό χώρο για να μην τρακάρει κανείς τρέχοντας με τα βράχια αλλά και για να παρκάρει ο κόσμος και να παρακολουθεί τα παιχνίδια γιατί το γήπεδο όντως χρησιμοποιείται για ερασιτεχνικούς αγώνες. Στα θετικά του ότι έχει και προβολείς για νυχτερινά παιχνίδια αλλά μάλλον δεν το επιτρέπει ο καιρός.

Henningsvær Idrettslag Stadium in Norway

Norway

Henningsvær Stadium.

Probably the most beautifully situated pitch in the world. pic.twitter.com/sGQLhwXODk

— HooligansTV (@HooligansTV_eu) August 2, 2021 5) Για stepovers στην Ρωσική στέπα

Το γήπεδο Μεστέρσκι δεν είναι φτιαγμένο σε κάποιο πρόγραμμα υπολογιστή. Υπάρχει! Μάλιστα για μισή ώρα παιχνιδιού πληρώνεις μόλις 21 Ευρώ ενώ για μία ώρα παιχνιδιού 30 Ευρώ. Δεν είναι φυσικά σε κανονικές διαστάσεις αλλά ένα πολύ όμορφο γηπεδάκι 60×40, με κερκίδα που μπορεί να φιλοξενήσει ως 50 άτομα ενώ το γήπεδο όπως ενημερώνουν οι άνθρωποι του γηπέδου πληρεί τις προϋποθέσεις της FIFA. Να μαζευτούμε να πάμε παιδιά.

Sports need fresh air: a football field in Meschersky park, Moscow region pic.twitter.com/dxfJFNyR62

— GetRussia.com (@GetRussiaCom) March 20, 2017

Парк Мещерский pic.twitter.com/3JrHretD5i

— Олег Поспеев (@Opospeev) August 6, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα