Τα «φετίχ» του Οσόριο

Πολλοί προπονητές είναι ...κολλημένοι με τα μπλοκάκια σημειώσεων την ώρα του αγώνα, όμως ο Χουάν Κάρλος Οσόριο το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ

Ο Κολομβιανός τεχνικός, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πρόσωπα του Μουντιάλ όσον αφορά τους πάγκους, οδηγώντας το Μεξικό σε δύο νίκες στους ισάριθμους πρώτους αγώνες του ομίλου και κοντά στην πρόκριση στους «16».


Ο 56χρονος, είναι παθιασμένος με την τακτική και προσπαθεί να μην του ξεφεύγει τίποτα την ώρα του αγώνα.

Έτσι, σε κάθε παιχνίδι έχει μαζί του ένα μπλοκάκι σημειώσεων μαζί με δύο στυλό διαφορετικού χρώματος τα οποία βάζει μέσα στις κάλτσες του!

Το μπλε στυλό, χρησιμοποιείται για να σημειώνει τα θετικά στοιχεία που βλέπει στο παιχνίδι της ομάδας του και το κόκκινο για τα αρνητικά!

Μάλιστα, κατά την παρουσίασή του από τους Μεξικανούς το 2015, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του είχε κάνει συμβολικά δώρο ένα μπλε και ένα κόκκινο στυλό.

Ο «Πρόφε» («Καθηγητής») όπως είναι πλέον γνωστός στην χώρα, είναι ιδιαίτερα παθιασμένος με το επάγγελμά του. Σπούδασε αρχικά φυσική αγωγή στις ΗΠΑ, όπου δούλευε ως σερβιτόρος και κτίστης προκειμένου να πληρώνει για τις σπουδές του.

Στην συνέχεια εξειδικεύτηκε στο ποδόσφαιρο στο πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ, πριν πάρει τα διπλώματα της ΟΥΕΦΑ από την αγγλική και την ολλανδική ομοσπονδία.

Μάλιστα, κατά την παραμονή του στο Μέρσεϊσαϊντ, πήγαινε έξω από το προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ και «κατασκόπευε» την προπόνηση των «ρεντς» μέσα από μία τρύπα στον φράκτη. Επειδή η τρύπα ήταν πολύ ψηλά και δεν έφτανε για να βλέπει, χτύπησε το κουδούνι παρακείμενης κατοικίας και ζήτησε ένα τραπέζι για να μπορέσει να ανέβει πάνω και να ...κάνει καλύτερα την δουλειά. Τελικά, κατέληξε να νοικιάσει ένα δωμάτιο του σπιτιού και έμεινε εκεί μέχρι να πάρει το πτυχίο του!

Ο Οσόριο, δηλώνει λάτρης της τακτικής των Μαρσέλο Μπιέλσα και Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ «ξεπατικώνει» συστήματα από άλλα αθλήματα που απαιτούν γρήγορες αποφάσεις σε μικρούς χώρους όπως το μπάσκετ. Δείχνει προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, είναι κοντά στους παίκτες του που τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα, ενώ είναι λάτρης του rotation και των παικτών που παίζουν σε πολλές διαφορετικές θέσεις.

Η πρόσληψή του από τους Μεξικανούς το 2015 «ξένισε» λόγω της εθνικότητάς του, ενώ το 2016 η συντριβή από την Χιλή με 7-0 στο Κόπα Αμέρικα έφερε μεγάλες αντιδράσεις, με σημαντική μερίδα φιλάθλων να ζητά την αποπομπή του.

Η ομοσπονδία όμως, διατήρησε την πίστη της στον «Πρόφε», ακόμα και όταν δέχτηκε τιμωρία έξι αγωνιστικών από την ΦΙΦΑ για την συμπεριφορά του στον μικρό τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών με την Πορτογαλία.

Η δικαίωση πλέον έρχεται για τον 56χρονο, με τις νίκες επί Γερμανίας και Ν. Κορέας να φέρνουν αιτήματα από ΜΜΕ και κόσμο για την ανανέωση του συμβολαίου του. Στα γήπεδα της Ρωσίας, η μελάνη στο μπλε στυλό κοντεύει να εξαντληθεί, ο κόκκινος σχεδόν δεν έχει ακόμα χρησιμοποιηθεί
Keywords
Τυχαία Θέματα