Τα Nintendo Cloud Saves σβήνονται αν λήξει η συνδρομή σας

Έληξε η συνδρομή σου; Πες αντίο στα Save σου.

Η δυνατότητα των cloud saves είναι κάτι που η Nintendo χρησιμοποίησε ως βασικό feature για την πώληση του Nintendo Switch Online που ξεκινά στις 18 Σεπτεμβρίου. Αυτά τα cloud save όμως θα χάνονται

αν αφήσετε τη συνδρομή σας στην υπηρεσία να λήξει.

"Τα δεδομένα αποθήκευσης που φυλάσσονται με το Save Data Cloud δεν μπορούν να αποθηκευθούν μετά το πέρας της συνδρομής σας στο Nintendo Switch Online", όπως διαβάζουμε σε ένα FAQ στο website της Nintendo's U.K.. "Το Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online επίσης χρησιμοποιεί το Save Data Cloud, άρα ισχύει το ίδιο. Ωστόσο, αν κρατήσετε τα δεδομένα του Nintendo Entertainment SystemNintendo Switch Online τοπικά στο Nintendo Switch, θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εφόσον ανανεώσετε τη συνδρομή σας στην υπηρεσία."

Ένα παρόμοιο FAQ στο website της Nintendo's U.S. λέει ουσιαστικά το ίδιο: "Τα δεδομένα αποθήκευσης που φυλάσσονται μέσω του Save Data Cloud είναι διαθέσιμα όσο είστε συνδρομητές στην υπηρεσία Nintendo Switch Online".

"Κλασσικά παιχνίδια στη συλλογή NES – Nintendo Switch Online αλλά και τα saves αυτών δε θα αφαιρούνται εκτός αν ο χρήστης αποφασίσει να το κάνει χειροκίνητα. Αυτά αποθηκεύονται τοπικά στην κονσόλα Nintendo Switch αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς συνδρομή στο Nintendo Switch Online."

Συγκριτικά, τα Xbox One cloud backup saves είναι διαθέσιμα για όλους τους χρήστες, χωρίς να χρειάζεται κάποια συνδρομή. Αν και η Sony απαιτεί συνδρομή στο PlayStation Plus έτσι ώστε οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν τα cloud saves, τα saves αυτά φυλάσσονται για 6 μήνες σε περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να εγγραφεί ξανά στο Playstation Plus πριν την πάροδό τους.

Η σελίδα cloud save της Nintendo απέκτησε και μια υποσημείωση που εξηγεί πως δεν υποστηρίζουν όλα τα παιχνίδια τη δυνατότητα cloud save. Η υπηρεσία Nintendo Switch Online ξεκινά στις 18 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Nintento Switch μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και στο Twitter.

IGN Greece Δεν χρειάζεται συνδρομή στο Nintendo Switch Online για παιχνίδια όπως το Fortnite Nintendo Direct: Γνωστά επιτραπέζια έρχονται στο Switch Έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το Nintendo Switch Online

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα