Τα 52 σενάρια της Ευρωλίγκα

Με τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου και τη μάχη της πρόκρισης να είναι ζωντανή και ανοιχτή θεωρητικά για έξι ομάδες που διεκδικούν τρεις θέσεις οι υπολογισμοί έχουν ξεκινήσει…

Αυτή τη στιγμή και μέχρι να προκριθεί εκ του ασφαλούς κάποια ομάδα ή να αποκλειστεί κάποια άλλη υπάρχουν 52 σενάρια που εμπλέκουν στην πιο απλή μορφή ισοβαθμιών (διπλή) μέχρι στην πιο απίθανη και σύνθετη (εξαπλή ισοβαθμία) τις δύο ελληνικές ομάδες ή κατά περίπτωση μια από αυτές! Φυσικά είναι πρακτικά αδύνατον αφού εκκρεμούν ακόμη σημαντικά μεταξύ τους παιχνίδια να αναλυθούν οι 52 συνδυασμοί
με ακρίβεια. Θα παίξουν ρόλο τα μεταξύ τους παιχνίδια που εκκρεμούν και προφανώς σε ορισμένες περιπτώσεις (λιγοστές πάντως) ακόμη και οι τελικές διαφορές…

Η εβδομάδα που ακολουθεί είναι ίσως η πιο σημαντική της σεζόν όχι γιατί είναι διπλή αλλά κυρίως γιατί περιλαμβάνει για τις δύο Ελληνικές ομάδες παιχνίδια με συνδιεκδικητές της πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπάγερν ουσιαστικά σε παιχνίδι-τελικό και για τις δύο ομάδες. Με νίκη των ερυθρόλευκων οι Γερμανοί χάνουν λογικά κάθε ελπίδα πρόκρισης. Ο Παναθηναϊκός δίνει ακόμη πιο σημαντικά παιχνίδια και χρειάζεται δύο νίκες για να κλειδώσει την πρόκριση. Υποδέχεται τη Μπασκόνια και αμέσως μετά πηγαίνει στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι! Ενδεχόμενα και υπό συνθήκες να του αρκεί μόνο η νίκη αλλά με διαφορά τουλάχιστον 10 πόντων επί της Μπασκόνια σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Το σίγουρο είναι ότι με δύο νίκες κινδυνεύει πλέον να αποκλειστεί μόνο σε συγκεκριμένες πολλαπλές ισοβαθμίες στις 16 νίκες!

Ήδη πάντως έχουν διαμορφωθεί ορισμένες καταστάσεις σχετικά με τις ισοβαθμίες που δεν αλλάζουν… Με βάση λοιπόν τα υπάρχοντα δεδομένα μπορούμε να κάνουμε μια μικρή προσέγγιση με κριτήριο τις πιθανότητες…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αρμάνι 0-2, Μπασκόνια 2-0, Παναθηναϊκός 1-1(+1), Μακάμπι 1-1(+7), Μπάγερν 1-0(+10). Έχει υπέρ του 3 ισοβαθμίες, μια σε βάρος του και μια ανοιχτή (με Μπάγερν).

ΑΡΜΑΝΙ: Ολυμπιακός (2-0), Μπασκόνια 1-1(-2), Παναθηναϊκός 1-0(+3), Μακάμπι 1-1(+4), Μπάγερν 0-2. Έχει υπέρ της 2 ισοβαθμίες, 2 σε βάρος της και μια ανοιχτή (με τον Παναθηναϊκό).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Αρμάνι 1-1(+2), Ολυμπιακός 0-2, Παναθηναϊκός 1-0(+9), Μακάμπι 2-0, Μπάγερν 1-1(+2). Τρεις ισοβαθμίες υπέρ της, 1 εναντίον της και 1 ανοιχτή (με τον Παναθηναϊκό).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ: Αρμάνι 0-1 (-3), Μπασκόνια 0-1 (-9), Ολυμπιακός 1-1(-2), Μακάμπι 1-1(-4), Μπάγερν 1-1(+9). Αυτή τη στιγμή έχει μόνο μια ισοβαθμία (με Μπάγερν) μαζί, δύο εναντίον του και δύο ανοιχτές που θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στους αγώνες με Μπασκόνια και Αρμάνι.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Ολυμπιακός 1-1(-7), Αρμάνι 1-1(-4), Παναθηναϊκός 1-1(+4), Μπασκόνια 0-2, Μπάγερν 2-0. Δεν έχει άλλο αγώνα με διεκδικητή της πρόκρισης και είναι ‘’κλειδωμένες’’ πλέον όλες οι ισοβαθμίες της. Υπερτερεί σε δύο απ΄ αυτές και υστερεί σε τρεις.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Αρμάνι 2-0, Ολυμπιακός 0-1(-10), Μπασκόνια 1-1(-2), Παναθηναϊκός 1-1 (-9), Μακάμπι 0-2. Στη χειρότερη μοίρα από όλους αφού έχει μόνο την ισοβαθμία με την Αρμάνι μαζί της, 3 σε βάρος της και 1 ‘’ανοιχτή’’ αυτή με τον Ολυμπιακό.

Στο τέλος, λοιπόν, της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε κλειδωμένες όλες τις πιθανές ισοβαθμίες και προφανώς λιγότερα από τα 52 σενάρια που αφορούν τη μια ή και τις δύο ελληνικές ομάδες. Λογικά σε επτά μέρες από τώρα θα μπορούμε να κάνουμε πολύ πιο ασφαλείς και συγκεκριμένες προβλέψεις για την έκβαση της προσπάθειας Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα φέτος, όπως και την πρώτη χρονιά εφαρμογής του υπάρχοντος συστήματος, να μείνει έξω μέσω ισοβαθμιών ομάδα με 16 νίκες! Αυτό θα εξαρτηθεί βέβαια από τον αριθμό των νικών που θα κάνουν οι ενδιαφερόμενοι τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Θυμίζουμε ότι την πρώτη χρονιά (σεζόν 2016-17) είχε μείνει εκτός συνέχειας ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου με 16 νίκες τελικό απολογισμό αφού υστερούσε στην ισοβαθμία με τη Νταρουσάφακα. Επίσης για μια ακόμη χρονιά επιβεβαιώνεται ότι το όριο των 19 νικών είναι ικανή συνθήκη για να δώσει πλεονέκτημα έδρας…Εάν η Εφές φτάσει (λογικά) τις 19 νίκες δεν μπορεί πλέον να μείνει έξω αφού ακόμη και στην δύσκολη πιθανότητα να πάει στις 19 η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει την ισοβαθμία. Πέρσι, μόνο η Ρεάλ έχασε το πλεονέκτημα λόγω τριπλής ισοβαθμίας με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχοντας 19 νίκες.

Για όποιον πάντως έχει….αντοχές ακολουθούν αναλυτικά τα 37 βασικά από τα 52 σενάρια (πολλαπλές ισοβαθμίες) που ακόμη είναι ζωντανά και μπορούν με λογικές ή παράλογες συνθήκες να προκύψουν σε τρεις εβδομάδες από τώρα. Δεν αναφέρονται οι διπλές ισοβαθμίες αφού τις αναλύσαμε λίγο παραπάνω. Φυσικά σε κάθε περίπτωση έχει σημασία με ποια ακριβώς αποτελέσματα μπορεί να προκύψει κάθε μια από τις ανοιχτές αυτή τη στιγμή ισοβαθμίες κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια για αυτό αναφέρεται η κατάσταση που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή. Εννοείται ότι αρκετά από τα σενάρια αναφέρονται καθαρά για μαθηματικούς λόγους και όχι γιατί είναι ρεαλιστικά.

1. ΕΞΑΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ Αρμάνι, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Μπασκόνια, Μακάμπι, Μπάγερν. Το πλέον ακραίο και απρόβλεπτο σενάριο. Αυτή τη στιγμή στο tie break κατάταξη είναι Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπασκόνια 5-4, Μακάμπι 5-5, Μπάγερν 4-5, Παναθηναϊκός 3-5.

2. ΠΕΝΤΑΠΛΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Α. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπασκόνια, ΠΑΟ, Μακάμπι. Αυτή τη στιγμή υπερτερούν Αρμάνι, Μπασκόνια, Ολυμπιακός.

Β. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπασκόνια, ΠΑΟ, Μπάγερν. Αυτή τη στιγμή υπερτερούν Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπάγερν

Γ. Ολυμπιακός, Αρμάνι, ΠΑΟ, Μακάμπι, Μπάγερν. Με τα υπάρχοντα δεδομένα η σειρά Αρμάνι, Μπάγερν, Μακάμπι

Δ. Ολυμπιακός, Μπασκόνια, ΠΑΟ, Μακάμπι, Μπάγερν. Η σημερινή σειρά είναι Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Μακάμπι.

Ε. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπασκόνια, Μακάμπι, Μπάγερν. Υπερτερεί ο Ολυμπιακός αλλά είναι πολύ πιθανό αν προκύψει τέτοια ισοβαθμία να έχουν όλοι τον ίδιο συντελεστή νικών (4-4) και να παίξουν ρόλο οι διαφορές πόντων μεταξύ τους.

ΣΤ. Αρμάνι, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Μπάγερν. Σημερινή σειρά: Μπασκόνια, Μακάμπι, Μπάγερν.

3. ΤΕΤΡΑΠΛΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Α. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός. Πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή σε Αρμάνι, Ολυμπιακό.

Β. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Παναθηναϊκός. Μακάμπι. Πλεονέκτημα σε Αρμάνι, Μακάμπι ακόμη και αν προκύψει με νίκη του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο. Εάν κρίνει την πρόκριση τριών και όχι δύο ομάδων τότε η Τρίτη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός (με νίκη στο Μιλάνο) ή ο Ολυμπιακός (με ήττα του Παναθηναϊκού).

Γ. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Παναθηναϊκός, Μπάγερν. Πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή σε Αρμάνι και Μπάγερν.

Δ. Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Μακάμπι. Πλεονέκτημα σε Ολυμπιακό, στο σενάριο αυτό η δεύτερη ομάδα θα κριθεί από το Παναθηναϊκός-Μπασκόνια. Με νίκη είναι οι Βάσκοι πίσω από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη αλλά και +10.

Ε. Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Μπάγερν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός υπερτερεί όλων των υπολοίπων. Από εκεί και πέρα…χάος.

ΣΤ. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Μπάγερν. Υπερτερεί η Μακάμπι, ακολουθούν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός.

Ζ. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπασκόνια, Μακάμπι. Κλειδωμένη ισοβαθμία. Η σειρά τερματισμού είναι Αρμάνι, Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Μακάμπι

Η. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπασκόνια, Μπάγερν. Πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή σε Ολυμπιακό, Μπάγερν.

Θ. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μακάμπι, Μπάγερν. Την κρίνει ο αγώνας Ολυμπιακού-Μπάγερν. Αυτή τη στιγμή υπερτερεί η Μπάγερν και ακολουθούν Αρμάνι, Μπασκόνια.

Ι. Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Μακάμπι, Μπάγερν. Κλειδωμένη ισοβαθμία. Η σειρά τερματισμού θα είναι Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Μακάμπι, Μπάγερν.

ΙΑ. Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Μακάμπι. Πλεονέκτημα σε Μπασκόνια, Ολυμπιακό.

ΙΒ. Αρμάνι, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Μακάμπι. Πλεονέκτημα σε Μπασκόνια και Αρμάνι. Για να προσπεράσει ο Παναθηναϊκός τους Ιταλούς θέλει απλή νίκη επί της Μπασκόνια και +4 στο Μιλάνο.

ΙΓ. Αρμάνι, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Μπάγερν. Πλεονέκτημα η Μπάγερν, τα υπόλοιπα ανοιχτά ανάλογα των αποτελεσμάτων του Παναθηναϊκού.

ΙΔ. Αρμάνι, Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Μπάγερν. Πλεονέκτημα η Μακάμπι, τα υπόλοιπα ανοιχτά.

ΙΕ. Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Μπάγερν. Πλεονέκτημα σε Μπασκόνια, δεύτερη η Μακάμπι ανεξάρτητα αποτελέσματος Παναθηναϊκού-Μπασκόνια.

4. ΤΡΙΠΛΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Α. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Παναθηναϊκός. Η Αρμάνι έχει πλεονέκτημα. Εάν προκύψει με νίκη Παναθηναϊκού στο Μιλάνο είναι ο δεύτερος της ισοβαθμίας. Εάν προκύψει με ήττα δεύτερος στην ισοβαθμία είναι ο Ολυμπιακός.

Β. Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός. Κλειδωμένος στην πρώτη θέση της ισοβαθμίας ο Ολυμπιακός. Η δεύτερη θέση θα κριθεί από το αποτέλεσμα Παναθηναϊκού-Μπασκόνια.

Γ. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μακάμπι. Κλειδωμένη ισοβαθμία. Η σειρά κατάταξης είναι Ολυμπιακός, Μακάμπι, Παναθηναϊκός.

Δ. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπάγερν. Εάν προκύψει με νίκη Ολυμπιακού επί των Γερμανών ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και ο Παναθηναϊκός δεύτερος. Εάν προκύψει με ήττα του Ολυμπιακού θα παίξει ρόλο η διαφορά.

Ε. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπασκόνια. Κλειδωμένη ισοβαθμία. Η σειρά είναι Αρμάνι, Ολυμπιακός, Μπασκόνια.

ΣΤ. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μακάμπι. Επίσης κλειδωμένη ισοβαθμία με τη σειρά να διαμορφώνεται σε Αρμάνι, Μακάμπι, Ολυμπιακός.

Ι. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπάγερν. Την κρίνει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-Μπάγερν.

ΙΑ. Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Μακάμπι. Κλειδωμένη ισοβαθμία. Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα, δεύτερη η Μπασκόνια, Τρίτη η Μακάμπι.

ΙΒ. Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Μπάγερν. Πλεονέκτημα σε Ολυμπιακό, δεύτερη η Μπάγερν αν νικήσει στο ΣΕΦ.

ΙΓ. Ολυμπιακός, Μακάμπι, Μπάγερν. Ο Ολυμπιακός πλεονεκτεί αν νικήσει τη Μπάγερν, διαφορετικά το πλεονέκτημα έχει η Μακάμπι.

ΙΔ. Αρμάνι, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός. Εντελώς ανοιχτή ισοβαθμία. Θα κριθεί από τα αποτελέσματα και ενδεχόμενα τις διαφορές των αγώνων του Παναθηναϊκού την ερχόμενη εβδομάδα.

ΙΕ. Αρμάνι, Παναθηναϊκός, Μακάμπι. Εάν νικήσει η Αρμάνι τον Παναθηναϊκό έχει πλεονέκτημα και η Μακάμπι είναι δεύτερη. Εάν νικήσει ο Παναθηναϊκός θα παίξει ρόλο η διαφορά. Θέλει +8 για να είναι πάνω από τις υπόλοιπες δύο ομάδες.

ΙΣΤ. Αρμάνι, Παναθηναϊκός, Μπάγερν. Πλεονέκτημα στους Γερμανούς, ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη και +4 για να είναι δεύτερος.

ΙΖ. Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Μακάμπι. Την κρίνει ο αγώνας Παναθηναϊκού-Μακάμπι. Ο νικητής είναι πρώτος στην τριπλή αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει και +10.

ΙΗ. Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Μπάγερν. Με νίκη η Μπασκόνια επί του ΠΑΟ είναι πρώτη και οι Γερμανοί δεύτεροι. Ο Παναθηναϊκός σε αυτή την περίπτωση για να είναι πρώτος θέλει νίκη και +6.

ΙΘ. Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Μπάγερν. Κλειδωμένη ισοβαθμία με τη σειρά να είναι Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Μπάγερν.
Keywords
Τυχαία Θέματα