Συντριβή Φάντομ: Με βατραχανθρώπους και φωτοβολίδες από το C-130 συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Σμηναγού

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ F-4. Του 31χρονου Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, δίχως όμως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, για δεύτερη ημέρα.

Η έρευνα στη θαλάσσια περιοχή- 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Κατάκολου- δεν έχει σταματήσει λεπτό. Σύμφωνα με το Star στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, βατραχάνθρωποι της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα υποβρύχιο drone που φτάνει σε βάθος τα 100 μέτρα.

Στην περιοχή για ακόμα μια νύχτα επιχειρεί

και το αεροπλάνο C-130 που ρίχνει φωτοβολίδες, προκειμένου να φωτιστεί το σημείο, ούτως ώστε οι αναζητήσεις των διασωστικών μέσων να γίνουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Σε ετοιμότητα είναι και το ωκεανογραφικό “Ναυτίλος” του Πολεμικού Ναυτικού για να πάει στην περιοχή του Κατάκολου, εφόσον χρειαστεί.

Το έργο των ερευνών γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όμως, καθώς από το πρωί στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με χαλαζοπτώσεις. Το πρωτόκολλο προβλέπει έρευνες για 72 ώρες, μπορεί όμως αυτό με ειδική διαταγή να αλλάξει και να συνεχιστούν για όσο χρειαστεί.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα