Συνάντηση Βασιλειάδη - Γραμμένου

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

Οι δυο τους συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα για θέματα της επικαιρότητας και για επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για θέματα που αφορούν τους προπονητές, καθώς και για τα θέματα της κάρτας υγείας των αθλητών.

Στο μεταξύ, μετά από ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηρακλείου στην οποία αναφέρει πως οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις όλης της χώρας ενημερώθηκαν στις 4 Οκτωβρίου για τη θέσπιση της κάρτας υγείας
αθλητή σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και είχαν περιθώριο μόλις πέντε ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός απάντησε με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: «Όποιος θέλει να κάνει ιατρικές γνωματεύσεις για τους Υπουργούς Υγείας και Αθλητισμού και να τους προτρέπει να βγάλουν οι ίδιοι κάρτα υγείας, καλό είναι να κοιτάζει τα του οίκου του. Η "κάρτα υγείας" που απασχολεί σήμερα την ελληνική δικαιοσύνη, δεν έχει καμιά σχέση με τη ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ που θέσπισε η Ελληνική Πολιτεία. Ο νόμος για την κάρτα υγείας αθλητών ψηφίσθηκε το 1999. Η Υπουργική Απόφαση εφαρμογής (μετά από 19 ΧΡΟΝΙΑ) δημοσιεύθηκε 8 Αυγούστου 2018.(ΦΕΚ Β 3254). Προέβλεπε ότι: "Μέσα σε διάστημα ενός μήνα από την έναρξη ισχύος της (δλδ έως 9 Σεπτεμβρίου 2018) ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥΣ και την έκδοση των καρτών υγείας των αθλητών τους." Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 (ΦΕΚ Β 3967) ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ της προθεσμίας για την έκδοση των καρτών ΕΩΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018. Επίλογος: Υπενθυμίζουμε στους γονείς των αθλητών, ότι η κάρτα υγείας εκδίδεται ΑΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ».

Η σχετική ανακoίνωση της ΕΠΣ Ηρακλείου αναφέρει: «Με έγγραφο που παρέλαβαν στις 4 Οκτωβρίου οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις όλης της χώρας, ανάμεσά τους και η ΕΠΣ Ηρακλείου, ενημερωθήκαμε επίσημα για την θέσπιση της κάρτας υγείας αθλητή για όλες τις Ομοσπονδίες, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια απόφαση που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ασφαλώς απαραίτητη, διασφαλίζοντας σε συνέχεια των υπαρχουσών καταστάσεων υγείας, την συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες και τις προπονήσεις. Ωστόσο, η εφαρμογή της κάρτας υγείας αθλητή από τις 9 Οκτωβρίου 2018, δηλαδή με περιθώριο μόλις πέντε ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης στις Ενώσεις και στα σωματεία, θεωρούμε ότι μπορεί να φέρει αντίστροφα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Δυστυχώς ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και βιασύνη. Αλήθεια, θα μπορούσαν 10.000 περίπου αθλητές που βρίσκονται στη δύναμη των ποδοσφαιρικών σωματείων και ακαδημιών της ΕΠΣ Ηρακλείου να εκδώσουν κάρτα υγείας μέσα σε λίγες ώρες; Ακόμα και αν όλα τα νοσοκομεία και οι γιατροί του Ηρακλείου λειτουργούσαν αυτές τις μέρες μόνο για την κάρτα υγείας αθλητή και πάλι δεν θα επαρκούσε ούτε για το 1/10 των αθλητών. Και παράλληλα ερωτούμε, μήπως χρειάζονται κάρτα υγείας και εκείνοι που έθεσαν ως προθεσμία εφαρμογής λίγες μόνο ημέρες για εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές σε όλη την Ελλάδα; Ας είμαστε σοβαροί! Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου ενημερώνει ότι είναι πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή της κάρτας υγείας αθλητή από τις 9 Οκτωβρίου. Ζητούμε την κατανόηση, την ευαισθησία και πάνω απ’ όλα την σοβαρότητα σ’ αυτό το ζήτημα και να δοθεί η παράταση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος για την έκδοσή της από τους αθλητές».
Keywords
Τυχαία Θέματα