Φαν Ντάικ: «Κερδίσαμε τον σεβασμό της Σίτι»

Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ θεωρεί ότι ο τρόπος που έπαιξε η Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ» έδειξε πόσο η πρωταθλήτρια υπολογίζει τη Λίβερπουλ στη μάχη του τίτλου.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και είναι ισόβαθμες στην κορυφή με την Τσέλσι. Η Σίτι έπαιξε ιδιαίτερα προσεκτικά, κάτι που ο Ολλανδός αμυντικός θεωρεί ότι αποτελεί παράσημο για την ομάδα του.

«Σίγουρα ήταν προσεκτικοί λόγω του τρόπου που παίζουμε και νομίζω ότι έχουμε κερδίσει τον σεβασμό τους. Τους δυσκολέψαμε και μας δυσκόλεψαν και αυτοί κάποιες στιγμές, αλλά έτσι γίνεται
σε αυτά τα ματς», είπε ο Ολλανδός αμυντικός, που υπέπεσε σε πέναλτι στα τελευταία λεπτά για μαρκάρισμα στον Σανέ, που όμως ο Ριγιάντ Μάχρεζ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί.

Σύμφωνα με τον Φαν Ντάικ, η σταθερότητα στα υπόλοιπα ματς της Πρέμιερ Λιγκ θα κρίνει τον τίτλο:

«Δεν έχει να κάνει μόνο με τα ντέρμπι, είναι και τα άλλα ματς, δύσκολα ματς απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στο μέσο της βαθμολογίας και πιο χαμηλά. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται αλλά ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Κάναμε καλό ξεκίνημα στη σεζόν και θέλουμε να συνεχίσουμε».

Η Λίβερπουλ, δεν έχει δεχτεί γκολ στο Άνφιλντ για το πρωτάθλημα εδώ και 841 λεπτά από τις 24 Φεβρουαρίου και ο Ολλανδός σίγουρα είναι χαρούμενος:

«Νομίζω ότι το να κρατήσουμε ανέπαφη εστία έχοντας υποπέσει σε πέναλτι στο τελευταίο πεντάλεπτο είναι κάτι που με κάνει ευτυχισμένο. Δεν ήταν κάτι έξυπνο από πλευράς μου και ελπίζω ότι δεν θα ξαναγίνει. Σίγουρα υπήρχε κούραση στο τέλος και η στιγμή περνά πολύ γρήγορα οπότε αποφάσισα να κάνω τάκλιν, κάτι που συνήθως δεν θα έκανα. Ελπίζω ότι ήταν η τελευταία φορά που πήρα τέτοια απόφαση στο τέλος του αγώνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα