Συμβόλαιο με το... μέλλον ο ΑΟΞ!

Πολλές προϋποθέσεις να γίνει η νέα μεγάλη επιτυχημένη κίνηση του τμήματος σκάουτινγκ της Ξάνθης συγκεντρώνει ο 17χρονος –γεννημένος στις 14 Απριλίου 2001- Γιάννης Φάκης. Οι διοικούντες τον ΑΟΞ έσπευσαν σήμερα (2/6) να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο με το νεαρό επιθετικό κι αυτό μόνο τυχαία δεν έγινε!
«Πρόκειται για έναν παίκτη που συγκεντρώνει σπουδαία χαρακτηριστικά ως επιθετικός», σχολίασε στο novasports.gr ο τεχνικός
διευθυντής των τμημάτων υποδομής του ΑΟΞ, Νίκος Κεχαγιάς. Και εξήγησε: «Σκοράρει με όλους τους δυνατούς τρόπους κι αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Αυτή τη σεζόν πέτυχε 24 τέρματα με την Κ-17 της ομάδας μας, στην οποία αγωνίστηκε σε θέση κεντρικού επιθετικού στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα. Παίζει εξαιρετικά με την μπάλα στα πόδια, ενώ είναι ψηλό παιδί για την ηλικία του (σ.σ. πάνω από 1,90), κάτι που φυσικά τον βοηθάει να είναι εξαιρετικός και στο παιχνίδι στον αέρα».
Ο Κεχαγιάς, πάντως, είχε να μας πει κι άλλα ενδιαφέροντα για το νεαρό, όπως: «Θα έλεγα ότι το ταξίδι του Γιάννη είναι ονειρικό! Το λέω αυτό, διότι στην ομάδα μας ήρθε μόλις πέρυσι το καλοκαίρι, από ερασιτεχνική ομάδα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών. Μέσα σε ένα χρόνο έφτασε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα της Ξάνθης και φυσικά το διαβατήριό του γι’ αυτό είναι τόσο τα φυσικά του προσόντα, όσο και η εξαιρετική σεζόν που έκανε με την Κ-17 του ΑΟΞ».
Ο Νίκος Κεχαγιάς είναι ο άνθρωπος που είδε τον Φάκη αγωνιζόμενο με τη Μεικτή ομάδα Νέων της ΕΠΣ Σερρών πέρυσι το καλοκαίρι κι αμέσως εισηγήθηκε την απόκτησή του στον ΑΟΞ. Είναι αξιοσημείωτο ότι εκεί, όπως και στον ΠΟΣ 2000, με τον οποίο αγωνιζόταν στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Σερρών, έπαιζε σε θέση πλάγιου επιθετικού και είχε σκοράρει συνολικά 32 γκολ (17 με τη σερραϊκή ομάδα του στο αντίστοιχο πρωτάθλημα και άλλα 15 με τη Μεικτή Νέων της ΕΠΣ Σερρών, τη σεζόν 2016-2017). Άλλαξε θέση και πέρασε σε αυτή του κεντρικού επιθετικού με τη μετακίνησή του στην Κ-17 του ΑΟΞ.
Μάλιστα, η παρουσία του στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα της Ξάνθης τον οδήγησε στην αντίστοιχη Εθνική ομάδα, όπου τον κάλεσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Γεωργόπουλος. Άλλη μια σημαντική παράμετρος σε ό,τι αφορά στο «ονειρικό ταξίδι» του νεαρού, για το οποίο μας έκανε λόγο ο Νίκος Κεχαγιάς.
Τόσο η παρουσία του στην Κ-17 του ΑΟΞ, όσο και στην αντίστοιχη Εθνική κίνησαν το ενδιαφέρον αρκετών ατζέντηδων, που έσπευσαν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του νεαρού. Ως εκ τούτου, η Ξάνθη αποφάσισε να «δέσει» τον παίκτη της με επαγγελματικό συμβόλαιο, ώστε να έχει τα δικαιώματά του. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αν κριθεί σωστό από τον Μίλαν Ράσταβατς, να πάρει μέρος και στην καλοκαιρινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας ο Φάκης. Μην ξεχνάμε ότι ο ΑΟΞ γενικώς δίνει ευακιρίες σε νέα παιδιά, με τρανή απόδειξη –είναι η πιο πρόσφατη, γι’ αυτό την αναφέρουμε ενδεικτικά- τη συμμετοχή του γεννημένου τον Μάρτιο του 2000, Δημήτρη Μελιόπουλου, σε αγώνες της πρώτης ομάδας τη σεζόν που πέρασε στο πρωτάθλημα της Super League, αλλά και στο Κύπελλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα