Στους "8" με ήττα η Νάπολι

Η Νάπολι πάτησε για πρώτη φορά σε αυστριακό έδαφος στην ιστορία της και δεν ήθελε αυτό το ταξίδι να συνδυαστεί με κάποια αρνητική έκπληξη μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα επί της Σάλτσμπουργκ. Παρά το γεγονός ότι έλειπαν οι Κουλιμπαλί και Μαξίμοβιτς, ενώ στο ζέσταμα τραυματίστηκε ο Ινσίνιε, οι παρτενοπέι έδειξαν από νωρίς ότι δεν είχαν διάθεση να μπουν σε περιπέτειες.

Με τη Σάλτσμπουργκ να βγαίνει μπροστά από το πρώτο λεπτό ευελπιστώντας σε ένα θαύμα, ήταν δεδομένο ότι θα πηγαίναμε σε ανοιχτό παιχνίδι. Στο 14΄λοιπόν ο Φαμπιάν Ρουίς έκλεψε τη μπάλα, έκανε τη σέντρα, ακολούθησε
σύγχυση στην αιφνιδιασμένη αυστριακή άμυνα με τη μπάλα να φτάνει στον Μίλικ ο οποίος εκτέλεσε τον Βάλκε με υπέροχο βολ-πλανέ για το 0-1. Ο Πολωνός είχε ανοίξει το σκορ και στο Σαν Πάολο.

Η νεανική και με άγνοια κινδύνου Σάλτσμπουργκ ξαναβγήκε μπροστά και κατάφερε στο 25' να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Άλαν έκανε λάθος πάσα στο κέντρο του γηπέδου με τον Σομποσλάι να τροφοδοτεί τον Νταμπούρ, ο οποίος με μία προσποίηση άδειασε τον Κίρικες και πλάσαρε σωστά τον Μερέτ φτάνοντας τα οκτώ γκολ στη διοργάνωση, τα οποία επί του παρόντος τον καθιστούν πρώτο σκόρερ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα του Μάρκο Ρόουζ είχε κάποιες καλές στιγμές με τους Σαμασέκου, Ονγκουενέ και Μιναμίνο χωρίς να αεπιληθεί επί της ουσίας η ιταλική εστία. Το ίδιο και στην αντίπερα όχθη με τις τελικές προσπάθειες των Μέρτενς και Ρουίς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με προσωπική νίκη του Βάλκε σε τελική προσπάθεια του Μίλικ στο 47'. Η Σάλτσμπουργκ προσπαθούσε να επιτεθεί με πολλούς παίκτες και στο 60' είχε ευκαιρία με τον Ραμάλιο να σουτάρει αλλά τον Κίρικες να τον κόβει. Στο 62' ο Ραμάλιο ήταν αυτός που σούταρε άστοχα. Εύστοχα όμως σούταρε ο νεοεισελθών Γκούλμπραντσεν τρία λεπτά αργότερα.

Ο Βολφ άνοιξε στα αριστερά στον Ουλμέρ, αυτός έκανε τη σέντρα και η αλλαγή του Ρόουζ έβαλε την Σάλτσμπουργκ μπροστά στο σκορ. Στο 66' μάλιστα ο Βολφ έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-1 και να βάλει τουλάχιστον σε σκέψεις τη Νάπολι, η οποία απάντησε με άστοχο σουτ του Μέρτενς δύο λεπτά αργότερα κι ενώ για 20 λεπτά πιέστηκε αρκετά.

Η Σάλτσμπουργκ ήξερε ότι ήθελε άλλα τρία γκολ (άρα ένα θαύμα) αλλά συνέχισε να επιτίθεται και στο 70' ο Γκούλμπραντσεν (που έφτασε τα 5 γκολ στη διοργάνωση) σούταρε για να δει τον Λουπέρτο να του βάζει την κόντρα. Στο 75' ο Μερέτ έβαλε τέλος επί της ουσίας στις όποιες τρελές φιλοδοξίες είχαν οι αυστριακοί αφού αρχικά είπε όχι στον Μιναμίνο και εν συνεχεία στον Ραμάλιο ο οποίος δε μπόρεσε σε μία ακόμα περίπτωση να νικήσει τον πορτιέρε της Νάπολι. Ένα λεπτό αργότερα, καλή κεφαλιά του Νταμπούρ έφυγε άουτ.

Ο ίδιος παίκτης στο 88' είχε ένα τρομερό ψαλίδι στο δοκάρι από σέντρα του Λάινερ που θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις στη νίκη της Σάλτσμπουργκ αλλά τίποτα περισσότερο. Τελικά το 3-1 έκανε άλλος ένας παίκτης που είχε περάσει ως αλλαγή. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λάιτγκεμπ σκόραρε, αλλά η Σάλτσμπουργκ ήθελε άλλα δύο γκολ πράγμα που δεν ήταν εφικτό, πήρε ωστόσο μια σπουδαία νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Η Νάπολι στους "8" μετά από ματς που σίγουρα δε άφησε ικανοποιημένο τον Αντσελότι.

* Με τη νίκη αυτή η Σάλτσμπουργκ έδωσε σημαντικούς βαθμούς στην Αυστρία στην προσπάθεια να περάσει την Ολλανδία στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και να εξασφαλίσει μία θέση στο Champions League.

Φάση των "16" του Europa League
Στάντιον Σάλτσμπουργκ
Σάλτσμπουργκ-Νάπολι
Διαιτητής: Κάρλος Γκράντε

Σκόρερς: 25' Νταμπούρ, 65' Γκούλμπραντσεν, 92' Λάιτγκεμπ/ 14' Μίλικ
Κίτρινες: 42' Ονγκουενέ, 57' Σαμασέκου/ 44' Μίλικ

Σάλτσμπουργκ (Ρόουζ): Βάλκε, Ονγκουενέ, Σαμασέκου, Νταμπούρ, Βολφ, Σομποσλάι (74'Λάιτγκεμπ), Ραμάλιο, Ουλμέρ, Μιναμίνο (86' Χάλαντ), Λάινερ, Εμγουέπου (59' Γκούλμπραντσεν).

Νάπολι (Αντσελότι): Μερέτ, Άλαν, Ρουί, Καγεχόν, Ρουίς, Λουπέρτο, Μέρτενς (88' Γιουνές), Ζιελίνσκι (74' Ντιαβαρά), Κίρικες (78' Μαλκουίτ), Χισάι, Μίλικ
Keywords
Τυχαία Θέματα