Στον δεύτερο γύρο σαν Κύρ(γ)ιος!

Ο Νικ Κύργιος, χωρίς να παίξει σπουδαίο τένις, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, επικράτησε με 3-2 σετ 7-6(4), 3-6, 7-6(12), 0-6, 6-1, του Τζόρνταν Τόμπσον για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον.

Σε αυτό το ματς, ο Κύργιος, που έχει κερδίσει την φήμη του κακού παιδιού του τένις, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ήταν κύριος! Δεν πέταξε ούτε μια φορά την ρακέτα του, δεν έβρισε, δεν διαμαρτυρήθηκε και γενικά πρόσφερε όμορφο θέαμα! Δικαιολογημένα σε μια περίπτωση, ζήτησε
από τον κόσμο να κάνει ηρεμία!

Στην 102η μονομαχία Αυστραλών στο αρχαιότερο Γκραν Σλαμ στον κόσμο, ο Κύργιος δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε την αναμέτρηση. Ο 25χρονος αντίπαλός του, έκανε μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ για να προηγηθεί με 3-1! Ο 24χρονος, κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Τόμπσον σστο ένατο γκειμ για να κάνει το 5-4 και το πρώτο σετ οδηγήθηκε σε τάι μπρέικ. Εκεί ο Κύργιος αποδείχτηκε καλύτερος κάνοντας το 7-4 μετά από 48 λεπτά.

Θα περίμενε κανείς πως θα ανέβαζε την απόδοσή του στο δεύτερο σετ ώστε να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στον επόμενο γύρο, όμως ο Κύργιος προσπαθούσε να πετύχει εντυπωσιακούς πόντους με αποτέλεσμα να κάνει λάθη και να δώσει την ευκαιρία στον Τόμπσον να πάρει δύο μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ μετά από 36 λεπτά.

Στο τρίτο οι δύο αθλητές πήγαιναν, «χέρι-χέρι» μέχρι το εντέκατο γκέιμ. Ο Κύργιος με μπρέικ πήρε το προβάδισμα και είχε την ευκαιρία να σερβίρει για να τελειώσει το σετ. Ο Τόμπσον όμως, έκανε μπρέικ για να οδηγήσει το σετ σε τάι μπρέικ. Μετά από 76 λεπτά ο 24χρονος Αυστραλός, έκανε το 12-10 παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα.

Ο Κύργιος δεν εμφανίστηκε…ποτέ στο τέταρτο σετ. Από την αρχή δεν του βγήκαν ορισμένα χτυπήματα και αποφάσισε να κάνει οικονομία δυνάμεων, χάνοντας δια περιπάτου 6-0 το σετ.
Στο τελευταίο σετ, άπαντες περίμεναν ντέρμπι ανάμεσα στους δύο. Ο Κύργιος όμως έπαιξε θαυμάσια, πήρε δύο μπρέικ έκανε το 6-1 και μετά από 3.26 λεπτά εξασφάλισε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον. Ο Τόμπσον, στην τρίτη του συμμετοχή στο τουρνουά, δεν έχει ακόμη καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη. Ο Κύργιος ολοκλήρωσε με 23 άσους, 6 διπλά σφάλματα, 63 winners και 51 αβίαστα λάθη
Keywords
Τυχαία Θέματα