Στόχος η επίτευξη της προοπτικής

Στο πρώτο επίσημο φιλικό τεστ η Ελλάδα κέρδισε άνετα την Ουγγαρία και αυτό που κρατάμε δεν είναι τόσο η νίκη όσο κάποια πράγματα που είδαμε μέσα στο παρκέ από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Εν αρχή ην η άμυνα...

Η άμυνα είναι μία έννοια βαθιά ριζομένη στο DNA τόσο των Ελλήνων παικτών όσο και των Ελλήνων προπονητών και
ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είναι ένας προπονητής που την εκτιμά ιδιαίτερα και αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες του παιχνιδιού του.

Σε αυτό το πρώτο επίσημο φιλικό η Ελλάδα πήρε πολύ καλό βαθμό στην αμυντική της λειτουργία. Ο Έλληνας προπονητής ζήτησε πίεση πολύ ψηλά και πάνω στην μπάλα απ' όλους τους παίκτες και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να αφήνουν ελεύθερο το τρίποντο στον αντίπαλο, εάν η μπάλα καταλήξει σε συγκεκριμένο παίκτη, πράγματα που έγιναν πράξη από τους παίκτες του.

Η πίεση που ασκούσαν οι παίκτες του Σκουρτόπουλου σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ασφυκτική, κόντρα ωστόσο σε έναν αντίπαλο που είχε εύκολο το λάθος και αυτό είχε φυσικά αντίκτυπο και στην επίθεση.

Ενέργεια, ενέργεια, ενέργεια

Μέσα από την άμυνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαζε ενέργεια και στην επίθεση. Οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι και αυτό είναι ένα πρώτο, πολύ θετικό δείγμα, που έχει κατορθώσει να ορίσει ο Έλληνας προπονητής.

Στη δημιουργία την μπαγκέτα κρατούσε ο Καλάθης και όταν αυτός ήταν στον πάγκο, στον άσο ήταν ο Σλούκας. Η τρίτη επιλογή σε αυτή τη θέση άκουγε στο όνομα του Λαρεντζάκη, ο οποίος δημιούργησε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον τεχνικό του, με την απόδοσή του.

Στη θέση του σέντερ βρέθηκαν οι Μπουρούσης και Παπαγιάννης με το χρόνο να μοιράζεται επακριβώς σε αυτούς τους δύο και εκείνοι με τη σειρά τους συνεισέφεραν με το δικό τους τρόπο προκειμένου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μία πολύ δυνατή "ρακέτα".

Η πιο αθλητική Εθνική

Για πρώτη φορά στα χρονικά η Εθνική διαθέτει ένα τόσο αθλητικό σύνολο. Είναι η πρώτη φορά που στο ρόστερ υπάρχουν τέσσερις παίκτες πάνω από τα 2,10μ.

Γιάννης και Κώστας Αντετοκούνμπο, Γιάννης Μπουρούσης και Γιώργος Παπαγιάννης είναι παίκτες που μπορούν με το παρουσιαστικό τους να σκεπάσουν τα καλάθια και να κλειδώσουν κάθε αντίπαλο, ο καθένας με τον τρόπο του και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Μπορεί σε άλλες διοργανώσεις η αθλητικότητα να μην ήταν το πιο δυνατό μας όπλο, όμως σε αυτό το Μουντομπάσκετ θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα ψηλά και δυνατά κορμιά που διαθέτουμε, κυρίως στην αμυντική τους προέκταση και μέσα από αυτό να δημιουργηθούν αντίστοιχες συνθήκες και για την επίθεση.

Η κατάρα του σουτ

Η απουσία ενός δεινού σουτέρ είναι ένα αγκάθι που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια την Ελλάδα. Και σε αυτή τη διοργάνωση δεν διαθέτουμε στο ρόστερ μας έναν παίκτη που αποτελεί φόβητρο στο σουτ χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Ελλάδα δεν διαθέτει αξιόπιστους σουτέρ.

Σλούκας, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Λαρεντζάκης είναι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να δώσουν λύσεις από την περιφέρεια αλλά, με εξαίρεση τον πρώτο, δεν διαθέτουν την απαιτούμενη σταθερότητα που χρειάζεται μία διοργάνωση όπως το Μουντομπάσκετ.

Το κλίμα πάνω απ' όλα

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που δεν σημειώθηκε όμως μέσα στο παρκέ ήταν το χαμόγελο των παικτών που μίλησαν είτε στο ημίχρονο είτε στο τέλος του αγώνα.

Όλοι τους είχαν ένα πηγαίο χαμόγελο στα χείλη, αποδεικτικό στοιχείο του εξαιρετικού κλίματος που υπάρχει στα αποδυτήρια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και αυτό είναι ένα πολύ ησμαντικό στοιχείο για μία ομάδα που στόχος της είναι μία θέση στο βάθρο των μεταλλίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα