Στο «σπίτι» του Τοροσίδη

Μιλάνο: Αποστολή Νίκος Γαβαλάς

Πριν βγούμε στον πηγαιμό για τον Μιλάνο, σταματήσαμε στην αρχαιότατη Πανεπιστημιούπολη της Ιταλίας, την Μπολόνια για να ανακαλύψουμε το «σπίτι» του Βασίλη Τοροσίδη. Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας ανήκε στο δυναμικό της Μπολόνια για δύο χρόνια, από τις 31 Αυγούστου του 2016 έως και το φετινό καλοκαίρι, οπότε και επέστρεψε στον Πειραιά.

Βρεθήκαμε
στην έδρα της ιταλικής ομάδας, το ιστορικό Στάδιο Ρενάτο Νταλάρα που άνοιξε για πρώτη φορά τις θύρες του το 1927 και περπατήσαμε στους χώρους του. «Ανακατευτήκαμε» με τους ντόπιους και όταν τους αποκαλύπταμε την ταυτότητα μας, έπλεκαν το εγκώμιο του Τοροσίδη. Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχουν από τον διεθνή αμυντικό, τόσο από την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, όσο και για το χαρακτήρα του εκτός γηπέδων.

Στην επίσημη μπουτίκ της Μπολόνια στο Στάδιο, βρίσκεται σε περίοπτη θέση μία μπάλα με υπογραφή του Τοροσίδη, την οποία μας έδειξε με καμάρι ο διευθυντής του καταστήματος. Και μας ζήτησε να του μεταφέρουμε τους χαιρετισμούς του. Χωρίς καμία αμφιβολία, φεύγοντας από την ιστορική πόλη του ιταλικού βορρά, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» άφησε μόνο φίλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα