Στο "σπίτι" έχει τον τρόπο

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση του ΑΟΞ με τον Απόλλωνα Σμύρνης σήμερα (21/4) στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League. Κι αυτό, διότι μόνο ο ΑΟΞ καίγεται για βαθμούς, καθώς η "Ελαφρά Ταξιαρχία" είναι ουραγός στον πίνακα και δεν προλαβαίνει να σωθεί.

Οι Θρακιώτες, λοιπόν, για τους οποίους η νίκη είναι μονόδρομος, αν θέλουν να έχουν βάσιμες ελπίδες για τη σωτηρία τους στην κατηγορία, στο παρελθόν έχουν δείξει ότι έχουν τον τρόπο τους στο "σπίτι", όταν υποδέχονται τον
Απόλλωνα. Η μερίδα του λέοντος στις νίκες τους ανήκει, καθώς έχουν πετύχει 11 έναντι καμίας των "μπλε". Το καλύτερο που έχουν καταφέρει οι τελευταίοι είναι να πάρουν 2 ισοπαλίες, σε σύνολο 13 αγώνων στην Ξάνθη, σε επίπεδο πρωταθλήματος μεγάλης κατηγορίας.

Και οι δύο αυτές ισοπαλίες, πάντως, ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Η πρώτη είναι 12/5/1991, με σκορ 1-1, και η δεύτερη στις 30/10/1994, με σκορ 2-2. Έκτοτε, μόνο νίκες μετράει η ομάδα της Ξάνθης στην έδρα της. Για την τελευταία, πάντως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά από τα μισά του τρέχοντος πρωταθλήματος και δώθε, αν αναλογιστεί κανείς ότι εδώ και 12 αγωνιστικές δεν έχει πάρει νίκη. Η τελευταία είναι στις 20/1/2019, απέναντι στον Ατρόμητο, εντός έδρας, με σκορ 2-1.
Keywords
Τυχαία Θέματα