Ο... άλλος ΠΑΟΚ

Αυτή κι αν είναι η απόλυτη αντίθεση. Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ ζει στο δικό της παράλληλο σύμπαν, όπου όλα είναι όμορφα. Αυτή του βόλεϊ, γυρίζει από την Ιεράπετρα με το Κύπελλο Ελλάδας στις αποσκευές της και ετοιμάζεται να πάει στους τελικούς του πρωταθλήματος της Volley League. Και στον αντίποδα, αυτή του μπάσκετ μοιάζει να είναι
σε μια γωνιά μαραζωμένη, απομονωμένη και κακόμοιρη.

Ο "Δικέφαλος" αντιμετώπισε το Σάββατο (20/4) εντός έδρας τον ουραγό στον πίνακα της βαθμολογίας της Basket League Κολοσσό Ρόδου με οκτώ επαγγελματίες παίκτες και ηττήθηκε. Τα ζητούμενα στην προηγούμενη πρόταση είναι πολλά:
1. Το "εντός έδρας" είναι σχήμα λόγου, καθότι το "Παλατάκι" ήταν άδειο.
2. Οκτώ επαγγελματίες παίκτες υπήρχαν διότι δύο (Τζόουνς και Σχίζας) είναι τραυματίες και άλλοι δύο (Χάτσερ και Γκάρετ) δεν αγωνίστηκαν επειδή είναι απλήρωτοι.
3. Η ήττα δεν φάνηκε να ενοχλεί κανέναν στο σύλλογο εκτός από αυτούς τους λίγους που πραγματικά πονάνε το τμήμα, το οποίο κράτησε όρθιους τους οπαδούς της ομάδας τη σκληρή για το ποδοσφαιρικό τμήμα δεκαετία του 1990. Η πλήρης απαξίωση...
Κι όμως, αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ πριν δύο μήνες διεκδικούσε το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό της Ευρωλίγκας και κοίταξε τον αντίπαλό της στα μάτια, κάνοντας όλο το μπασκετικό κόσμο να μείνει έκπληκτος. Αυτή η ομάδα έφτασε να παίζει μέχρι τον Μάρτιο στην Ευρώπη, το μοναδικό "ασπρόμαυρο" τμήμα που έφτασε τόσο μακριά. Στις λεπτομέρειες δεν πήγε πιο πέρα στο Basketball Champions League. Αυτή η ομάδα είχε τα φόντα να μπει και πάλι στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και να διεκδικήσει το καλύτερο, όμως, δύσκολα πλέον θα το κάνει, ειδικά όταν δεν ξέρει με ποιους παίκτες θα πορευτεί στο εξής.

Για όλα αυτά κλήθηκε να μιλήσει κι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά το τέλος της συνάντησης με τον Κολοσσό. «Καλύτερα να μην πω τι σκέφτομαι... Δεν υπάρχει λόγος. Θα δούμε τι θα γίνει. Μάλλον δεν τα έχουμε δει όλα ως τώρα...», είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ κι έδωσε το στίγμα των σκέψεων που επικρατούν στα αποδυτήρια της ομάδας.

Και συνέχισε: «Έχω την ανάγκη να πω πολλά για όσους είναι εδώ και «τρέχουν» την ομάδα όλο αυτό το διάστημα. Θεωρώ ότι δεν μας αξίζει αυτό που γίνεται. Ξέρουμε τι προσπάθεια κάνουμε και τι έχει συμβεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τους εαυτούς μας και την προσπάθεια που κάναμε όλη τη χρονιά».

Κι όσο για τον ίδιο και τι σκέφτεται να πράξει, τόνισε: "Εγώ, αν και δεν είμαι ΠΑΟΚ, ενώ οι «ΠΑΟΚάρχες» είναι, είμαι εδώ... Είμαι πάρα πολύ συνειδητοποιημένος και ξέρω τι αντιμετωπίζω. Έχω κάνει πολλά περισσότερα από τις αρμοδιότητές μου και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για παραπάνω θέματα. Βιώνουμε καταστάσεις εξαθλίωσης και δεν μας αξίζει".

Στο σημείο αυτό έβγαλε και την αγανάκτησή του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, λέγοντας: "Λογικά έχουμε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο σύλλογο... Πήγαμε σε έναν τελικό Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια και χάσαμε στις λεπτομέρειες στο τελευταίο λεπτό... Παίζαμε στην Ευρώπη μέχρι το Μάρτιο, το μοναδικό τμήμα του συλλόγου που το έκανε αυτό και δίνουμε ό,τι έχουμε στο πρωτάθλημα".

Για να καταλήξει:«Σαν προπονητής πρέπει να απευθυνθώ στη διοίκηση. Βλέπετε την εικόνα. Προφανώς οι απαντήσεις που έχουν δοθεί, δεν είναι θετικές. Εγώ μιλάω για την ομάδα. Είμαστε σε τόσο καλή διάθεση, που πάμε στα εκτός έδρας παιχνίδια και κάνουμε... εκδρομές. Περνάμε πολύ ωραία, όπως φαίνεται...».
Keywords
Τυχαία Θέματα