Στο μυαλό του Καρντόσο (pics)

Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι ακόμα ημιτελές και η οριστική διαμόρφωσή του θα χρειαστεί ακόμα λίγες ημέρες.

Άλλωστε επιθυμία του Μιγκέλ Καρντόσο είναι πριν την αναχώρηση για το Κίελτσε οι περισσότερες μεταγραφές να έχουν κλείσει, όπως και οι παίκτες που δεν θα υπολογίζονται για τη νέα σεζόν και θα πρέπει να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Αυτοί σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι οι Τσόσιτς, Γιαννιώτας, λογικά ο Μοράν και παραμένει ερωτηματικό
η παρουσία του Γιακουμάκη, ο οποίος λογικά θα ακολουθήσει την αποστολή στο Κίελτσε.

Επιχειρήσαμε να παρουσιάσουμε κάποιες ενδεκάδες που μπορεί να εφαρμόσει στη νέα ΑΕΚ ο Πορτογάλος τεχνικός παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν ακόμα αρκετές θέσεις ακάλυπτες. Για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες θέσεις θα χρειαστεί η Ένωση να προχωρήσεις σε πέντε ακόμα προσθήκες. Ενός κεντρικού αμυντικού, ενός ή δύο κεντρικών χαφ, ενός ή δύο εξτρέμ και ενός επιθετικού.

Η ιδανική ενδεκάδα
Σίγουρα μια ιδανική ενδεκάδα για τον Καρντόσο θα αποτελούταν από τους: Μπάρκα – Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Μεταγραφή, Λόπες – Κρστιτσιτς, Μεταγραφή – Μεταγραφή, Μάνταλο, Μεταγραφή – Μεταγραφή.

Με Οικονόμου και Λιβάια
Μία άλλη επιλογή ενδεκάδας με παίκτες που υπολογίζονται από τον Καρντόσο για τη νέα χρονιά έχει να κάνει με την παρουσία των Οικονόμου και Λιβάια στο αρχικό σχήμα. Η ενδεκάδα αυτή αποτελείται από τους: Μπάρκα – Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Λόπες – Κρστιτσιτς, Μεταγραφή – Μεταγραφή, Μάνταλος, Μεταγραφή – Λιβάια.

Με επιλογές από το τρέχον ρόστερ
Αν ο Καρντόσο υποχρεωνόταν να επιλέξει από το υπάρχον ρόστερ θα είχε τις εξής επιλογές: Μπάρκας – Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ – Κρστιτσιτς, Σιμόες – Κλωνανρίδης, Μάνταλος, Αλμπάνης – Λιβάια.

Ενδεκάδα αναπληρωματικών
Οι εναλλακτικές επιλογές που έχει στα χέρια του ο Μιγκέλ Καρντόσο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας είναι οι εξής: Τσιντώτας – Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ – Σιμόες, Γαλανόπουλος – Κλωναρίδης, Μπότος, Αλμπάνης – Γιακουμάκης.

Όλα αυτά είναι σενάρια και τίποτα παραπάνω. Επίσης, στο δυναμικό της ΑΕΚ βρίσκονται οι νεαροί Γιαννούτσος, Γιούσης, ο Γιώργος Αθανασιάδης που αποκτήθηκε ως τρίτος τερματοφύλακας στην περίπτωση που παραμείνει ο Μπάρκας, αλλά και ο νεαρός Γκίνης, ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς που θα ενσωματωθεί και θα διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ, ενώ δεν έχουμε υπολογίσει καθόλου τον Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος παραμένει… σενάριο.

Τη συγκεκριμένη στιγμή στο ρόστερ της ΑΕΚ βρίσκονται 26 παίκτες εκ των οποίων οι τέσσερις είναι τερματοφύλακες. Αν υπολογίσουμε ότι θα αποκτηθούν ακόμη πέντε παίκτες τότε ο αριθμός θα φτάσει τους 31 με τον Καρντόσο να πρέπει να «κόψει» επτά με οκτώ παίκτες για να δουλέψει με τον αριθμό παικτών που επιθυμεί.

Όταν γίνει αυτό πράξη τότε θα έχουμε και το δείγμα της ενδεκάδας θα μπορεί να προσεγγιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια. Για την ώρα όλα τα παραπάνω αποτελούν θεωρητικά και μόνο σενάρια
Keywords
Τυχαία Θέματα