Στο δρόμο που χάραξε ο Τσιμίκας

Πολλαπλά ωφελημένος βγήκε ο Ολυμπιακός από τον διετή δανεισμό του Κώστα Τσιμίκα, αρχικώς στην Έσμπιεργκ και εν συνεχεία στην Βίλεμ.

Ο νεαρός ακραίος αμυντικός βρήκε ρυθμό παίζοντας συνεχόμενα ματς. Την πρώτη χρονιά στη Δανία είχε 9 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ στην Ολλανδία έπαιξε με τη Βίλεμ σε 33 ματς, πετυχαίνοντας 3 γκολ.

Έτσι, όταν γύρισε στους «Πειραιώτες» πέρσι το καλοκαίρι,
ήταν πανέτοιμος για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις της θέσης του αριστερού μπακ. Μάλιστα, χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του, προβιβάστηκε από την Εθνική ελπίδων στην Εθνική ανδρών, με την οποία έπαιξε σε δύο ματς.

Το παράδειγμα του Τσιμίκα μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τους «ερυθρόλευκους» και σε άλλες περιπτώσεις νεαρών παικτών. Τόσο ο Μάριος Βρουσάι, όσο και ο Δημήτρης Νικολάου είναι πολύ πιθανό να ενταχθούν στο δυναμικό της Βίλεμ για να συνεχίσουν εκεί την καριέρα τους με τη μορφή δανεισμού.

Και εφόσον σημειώσουν αγωνιστική πρόοδο, τότε η πόρτα του Ολυμπιακού θα είναι ανοικτή για να επανενταχθούν στο μέλλον στο δυναμικό του. Ανάλογο σκεπτικό υπάρχει και για τον Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος αναμένεται να παραχωρηθεί στον Πανιώνιο, επίσης με τη μορφή δανεισμού.

Ανοικτή παραμένει και η υπόθεση του Δημήτρη Μανου. Στην παρούσα φάση μοιάζει να είναι η τέταρτη επιλογή για τη θέση του φορ, πίσω από τους Γκερέρο, Χασάν και Σολδάνο. Για τον δανεισμό του έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους τουλάχιστον τρεις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού θέλουν να βοηθήσουν τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, στις δυνατότητες των οποίων πιστεύουν πολύ. Ανάλογη διαχείρισή με την περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα, μόνο θετικά οφέλη μπορεί να φέρει για παίκτες και ομάδα. Διότι παραμένοντας σε αγωνιστική απραξία και μετέχοντας μόνο στις προπονήσεις του αθλητικού κέντρου του Ρέντη, δύσκολα θα μπορέσουν στο μέλλον να διεκδικήσουν ρόλο και χρόνο στην ενδεκάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα