Στο δισυπόστατο κινηματογραφικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Γιώργος Λάνθιμος, γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1973 στην Αθήνα και σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Το 2005 κυκλοφόρησε η «Κινέττα», που αποτελεί και την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Με αφορμή το Υποψήφιο για πέντε Χρυσές Σφαίρες φιλμ «Η Ευνοούμενη», ταξιδεύουμε στο δισυπόστατο, κινηματογραφικό σύμπαν του Υποψήφιου για Όσκαρ

δημιουργού, με οδηγό τις όμορφες, όσο και ιδιαίτερες ταινίες του.

«Κινέττα» (Kinetta - 2005)

Κινέττα. Ένα ξεψυχισμένο θέρετρο όπου τον χειμώνα ζουν μετανάστες εργάτες. Ένας μυστικός αστυνομικός παθιασμένος με τ’αυτοκίνητα, τα κασετόφωνα και τις Ρωσίδες, ερευνά μια σειρά από δολοφονίες που έγιναν πρόσφατα στην περιοχή. Επιστρατεύει τη βοήθεια ενός υπαλλήλου φωτογραφείου, ενός μοναχικού τύπου που πραγματοποιεί παράλληλα και βιντεοσκοπήσεις, ενώ μια νεαρή καθαρίστρια ξενοδοχείου, υποδύεται τα θύματα.

Το παράξενο αυτό τρίο, αναπαριστά τον ένα φόνο μετά τον άλλο, κάτω από τη σχολαστική - αν και αμφιβόλου επιστημονικής σκοπιμότητας - σκηνοθεσία του αστυνομικού. Ο υπάλληλος του φωτογραφείου ερωτεύεται την καμαριέρα, ενώ ο αστυνομικός είναι τρελός για το νέο μοντέλο της BMW. Εν τω μεταξύ, η καθαρίστρια δίνεται ολοκληρωτικά στον ρόλο της, προσπαθώντας να γίνει το τέλειο θύμα. Δεν ξέρουμε τίποτ’ άλλο γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Ούτε τα ονόματά τους. Θα εξαφανιστούν με το πρώτο κύμα των παραθεριστών.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα