Στηρίζει τους Έλληνες ο Ερέρα

Παρά το γεγονός ό,τι ο Πάκο Ερέρα έφερε σχεδόν μια ντουζίνα ξένους στον Άρη (Ισπανούς και όχι μόνο) εντούτοις δείχνει να στηρίζει το ελληνικό στοιχείο της ομάδας των «κιτρινόμαυρων».

Οι πέντε της βασικής ενδεκάδας τόσο στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Μπίρσοτ, όσο και σε εκείνο κόντρα στην Ντε Γκράαφσαπ ήταν οι ίδιοι του βασικού περσινού σχήματος.

Ο Καντιμοίρης τερματοφύλακας, οι Βαλεριάνος – Τζανακάκης στα δύο άκρα της άμυνας, ο Πορτογάλος Σόουζα με τον Δεληζήση χρησιμοποιήθηκαν ως στόπερ, ενώ μπροστά τους έπαιξε ο Ιντζόγλου ο οποίος και τελικά προτιμήθηκε
έναντι του Μουμίν.

«Χρησιμοποιώ τους παίκτες που πέρσι αποτέλεσαν την καλύτερη άμυνα τους πρωταθλήματος. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στην ενδεκάδα» απάντησε ο Ισπανός ερωτηθείς σχετικά με τις επιλογές του, αφήνοντας τους πάντες με ένα χαμόγελο ικανοποίησης.

Ικανοποίηση γιατί ο Πάκο Ερέρα δείχνει να μην έχει «κολλήματα» με τους συμπατριώτες του, ή με τις επιλογές του γενικότερα.
Διότι η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που ήρθαν φέτος στον Άρη είναι δικές του επιλογές.

Αντίθετα υπήρξαν αρκετά ερωτηματικά όσον αφορά το μέλλον του Δεληζήση, του Καντιμοίρη, του Ιντζόγλου, ή ακόμη και του Βαλεριάνου.

Όλοι οι προαναφερόμενοι όμως φαίνεται ό,τι κερδίζουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους.
Οι υπόλοιποι δίνουν την μάχη τους.

Ο Βέλεζ για παράδειγμα θα πρέπει να συνεχίσει να αποδίδει σε υψηλό επίπεδο για να κερδίσει μια θέση στο κέντρο της άμυνας.

Ο Μενέντεζ δείχνει καλά στοιχεία αλλά έχει περιθώρια βελτίωσης.

Ο Ματίγια είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και όσο δεν ανεβάζει την απόδοση του τόσο ο Ιντζόγλου φαίνεται να έχει προβάδισμα ως παρτενέρ του Μπάσα μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς.

Πάντως μαζί με τους Μπάσα και Βέλεζ που στα μέχρι τώρα παιχνίδια έχουν δείξει εξαιρετικά στοιχεία, ο τρίτος νεοαποκτηθείς που έχει κλέψει τις εντυπώσεις και σίγουρα πάνω του θα στηρίξει πολλά ο Ερέρα είναι ο Γκαρσία που φαίνεται ορεξάτος για σπουδαία πράγματα.

Τέλος δεν πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστη την συμπεριφορά του Ισπανού προπονητή απέναντι στους νεαρούς Μπακούτση, Μπαγκαλιάνη αλλά και τον 22χρονο Σταμπουλίδη που δεν παραλείπει να τους συμβουλεύει, να τους καθοδηγεί στις προπονήσεις και να τους δίνει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα