Στην... πρώτη ταχύτητα, παραδίνεται!

Οι ομάδες της κορυφής δείχνουν τις μεγάλες αδυναμίες της Ξάνθης σε όλες τις γραμμές

Αποτελεί ένα μικρό θαύμα το γεγονός ότι η Ξάνθη, που έχει από τα χαμηλότερα μπάτζετ στην κατηγορία, καταφέρνει μετά από 22 αγωνιστικές να είναι στην έκτη θέση του πίνακα και να διεκδικεί είσοδο στην πρώτη πεντάδα. Στον αντίποδα, όμως, ως ομάδα έχει χτυπητές αδυναμίες, οι οποίες γίνονται φανερές απέναντι στους τέσσερις που οδηγούν την κούρσα.

Ο χθεσινός (18/2) αγώνας με την ΑΕΚ
απλώς επιβεβαίωσε την παραπάνω διαπίστωση. Ο ΑΟΞ μπορεί να πήρε ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό και την «Ένωση» στον πρώτο γύρο, στα Πηγάδια (1-1 τελείωσαν και τα δύο παιχνίδια), όμως, τότε ήταν ακόμη ξεκίνημα της σεζόν και οι ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους, ενώ θα μπορούσε το σκορ να ήταν διαφορετικό, αν οι «κόκκινοι» και οι «κίτρινοι» εκμεταλλεύονταν τις ευκαιρίες τους και δεν τις πετούσαν στα σκουπίδια.

Όταν η σεζόν προχώρησε και οι ομάδες της κορυφής συνειδοτοποίησαν πώς πάει το πρωτάθλημα και τι ακριβώς ζητούν σε κάθε παιχνίδι τους, τα πράγματα ζόρισαν πολύ για την Ξάνθη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Με σειρά... εμφανίσεως, ο Ατρόμητος πέρασε με το «καθαρό» 0-2 από τα Πηγάδια και ο ΠΑΟΚ με το άνετο 0-3, ο Ολυμπιακός επίσης νίκησε 3-0 χωρίς να δυσκολευτεί στην έδρα του την Ξάνθη και η ΑΕΚ τη σκόρπισε με το θριαμβευτικό 4-0.

Οι τέσσερις αυτές ομάδες, εκτός το ότι οδηγούν την κούρσα, έχουν ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό: έχουν τις καλύτερες επιθετικές επιδόσεις ως τώρα στη σεζόν. Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 44 γκολ, η δεύτερη ΑΕΚ 38, ο τρίτος Ολυμπιακός 45 (διαθέτει την καλύτερη επιθετική παραγωγή) και ο τέταρτος Ατρόμητος 30. Οι καλύτερες επιθέσεις στην κατηγορία ως τώρα στη σεζόν, λοιπόν, ξεγύμνωσαν απολύτως τις αδυναμίες της Ξάνθης.
Μόλις δύο ομάδες από τις υπόλοιπες κατάφεραν να πετύχουν πάνω από 1 γκολ στους Θρακιώτες: ο Απόλλων και ο Πλατανιάς. Στη Ριζούπολη, όπου ο ΑΟΞ ηττήθηκε 2-0, έκανε το χειρότερό του παιχνίδι με ομάδα που δεν είναι στην κορυφή (υπάρχουν και τέτοιες ημέρες στο ποδόσφαιρο), ενώ οι Χανιώτες σκόραραν δύο γκολ, αφού πρώτα είχαν δεχτεί τρία και οι Θρακιώτες είχαν χαλαρώσει εντελώς. Όλοι οι υπόλοιποι αντίπαλοι στο πρωτάθλημα, είτε δεν σκόραραν απέναντι στην Ξάνθη, είτε πέτυχαν μόλις ένα γκολ.

Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει το γεγονός ότι απέναντι στις ομάδες της πρώτης ταχύτητας η Ξάνθη παραδίνεται, εμφανίζοντας όλες τις αδυναμίες της σε όλες τις γραμμές της, είναι ότι από τα 26 γκολ που έχει δεχτεί συνολικά στα 22 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι τώρα, τα 14, πάνω από τα μισά δηλαδή, τα έχουν πετύχει οι τέσσερις πρώτοι. Οι υπόλοιποι έντεκα αντίπαλοι έχουν σκοράρει τα άλλα 12 γκολ σε βάρος του ΑΟΞ. Η διαφορά είναι αφενός χαώδης και αφετέρου ενδεικτική του πόσο υπολείπεται (μεταξύ των άλλων και) η Ξάνθη του κουαρτέτου που οδηγεί την κούρσα.

Όπως και να έχει, ο αγώνας με την ΑΕΚ αποτελεί παρελθόν για τον ΑΟΞ, που επικεντρώνει σε αυτόν με τον Απόλλωνα, εντός έδρας, την ερχόμενη Κυριακή (25/2). Ήδη, ο Μίλαν Ράσταβατς, αλλά και οι παίκτες του, αμέσως μετά την αναμέτρηση με την «Ένωση» χαρακτήρισαν ως «κρίσιμη» αυτή την αναμέτρηση, με το σκεπτικό ότι αυτού του είδους τα παιχνίδια πρέπει να χτυπήσει ο ΑΟΞ, αν θέλει να διεκδικήσει θέση στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος ως το τέλος της περιόδου.

Η προετοιμασία γι’ αυτό το παιχνίδι ξεκινά από αύριο (20/2) για τους Θρακιώτες, με τον Σέρβο τεχνικό της ομάδας, να περιμένει την αγωνιστική επανάκαμψη του Αντριάν Λουσέρο, ο οποίος εδώ και καιρό ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Επίσης, αναμένεται η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Κώστα Φλίσκα, ο οποίος αντιμετώπισε τραυματισμό πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα