Επιτέλους διπλό για τον Παναθηναϊκό (video)

Ο Παναθηναϊκός μετά από έντεκα ανεπιτυχείς προσπάθειες γιαδιπλό, τα κατάφερε τελικά στην Λάρισα, αφού επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ, χάρη σεγκολ του Λουντ.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!
Οι "πράσινοι" ανέβηκαν στους 27 βαθμούς και πλησίασαν την πέμπτη θέση και τον Πανιώνιο στους τέσσερις,

από την άλλη η ΑΕΛ έμεινε στους 22 πόντους, στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Ηλίας Φυντάνης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, με τον Μπόζοβιτς στο τέρμα, τον Ρέντζα δεξιά στην άμυνα Γουάλας αριστερά, Ζίζιτς και Γκοϊκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, Φατιόν και Λαγός τα αμυντικά χαφ, ενώ Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν και Μασούρας βρίσκονταν πίσω από τον προωθημένο Ναζλίδη.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε και αυτός το 4-2-3-1. Βλαχοδήμος κάτω από τα δοκάρια, Γιόχανσον,Οικονόμου, Αυλωνίτης, Ινσούα η αμυντική τετράδα, Κάτσε, Τζανδάρης στα αμυντικά χαφ, Κουλιμπαλί δεξί χαφ, Χατζηγιοβάνης αριστερά, ενώ ο Λουντ βρισκόταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Δώνη.

Είχε την κατοχή, σκόραρε με Λουντ...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας. Όλα αυτά άλλαξαν στο 19ο λεπτό όταν και πήρε το προβάδισμα στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε. Ο Τζανδάρης έκανε την μεγάλη μπαλιά από τον χώρο του κέντρου, ο Δώνης πήρε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Λουντ που πάτησε περιοχή και με όμορφο πλασέ την πέρασε κάτω από τα πόδια του Μπόζοβιτς για το 1-0, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» πλησίασαν και σε δεύτερο τέρμα Ο Γιόχανσον έκανε το γύρισμα, ο Ζίζιτς μπήκε στην πορεία της μπάλας αυτή έφτασε στον Δώνη, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ζίζιτς ο οποίος στη συνέχεια απομάκρυνε τον κίνδυνο από την εστία της ομάδας του.

Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, με τη μοναδική στιγμή που έφτασε κοντά να είναι όταν ο Κρίζμαν μετά από κόρνερ έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Προσπάθησε η ΑΕΛ, κράτησε το διπλό ο Παναθηναϊκός...

Δυνατά μπήκε η ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 52’ μετά από ωραία προσπάθεια και κάθετη πάσα του Αγκάνοβιτς προς τον Κρίζμαν, ο δεύτερος έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Οικονόμου πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ, με κίνδυνο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 57’ ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Δώνης έδωσε εξαιρετική πάσα στον Λουντ, που μπήκε από τα δεξιά, γύρισε προς το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Χατζηγιοβάνης έφτασε πρώτος στη μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε εύκολα ο Μπόζοβιτς.

Η επόμενη απειλή για την ΑΕΛ ήρθε στο 79’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς, ο Ζίζιτς πήδηξε πιο ψηλά από όλους, αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν δυνατή και ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε εύκολα.

Στο 89ο λεπτό η ΑΕΛ είχε την καλύτερη στιγμή της στο ματς, ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μιλοσάβλιεβιτς βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, αλλά αυτή πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς
Βοηθοί: Αντώνιος Δίπλαρης, Αθανάσιος Κολοσιώνη, 4ος διατητής: Άγγελος Αγγελάκης
Γκολ: 19’ Λουντ
Κάρτες: Φατιόν Περόνε Γουάλας, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης,Κάτσε,Βλαχοδήμος

ΑΕΛ(Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας(66' Περόνε), Ζίζιτς, Γκόϊκοβιτς(62' Γκόλιας), Γουάλας, Φατιόν, Λαγός(46'Αγκάνοβιτς), Μασούρας, Ναζλίδης, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίσμαν

Παναθηναϊκός(Μαρίνος Ουζουνίδης): Bλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Ινσούα, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κάτσε(87'Κολοβέτσιος), Λούντ, Τζανδάρης, Χατζηγιοβάνης(76'Στάικος), Δώνης
Keywords
Τυχαία Θέματα