Στην κορυφή του τουρνουά στο Μαϊάμι η Κβίτοβα!

Η 33χρονη Τσέχα τενίστρια, επικράτησε με 2-0 σετ της Ριμπάκινα στον τελικό του Μαϊάμι 7-6(18-16) και 6-2 και κατέκτησε το τουρνουά, γράφοντας ιστορία!

Η Πέτρα Κβίτοβα, έγινε η πρώτη Τσέχα αθλήτρια που κατακτά το συγκεκριμένο τουρνουά, ενώ παράλληλα, έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία που φτάνει στην κορυφή αυτού, μετά την Σερίνα Γουίλιαμς! Σε ηλικία 33 ετών και 25 ημερών, πίσω από την Σερίνα που

το κατάφερε σε ηλικία 33 ετών και 191 ημερών!

Απίθανο πρώτο σετ που κρίθηκε στο Tie Break!

Οι δύο αθλήτριες, είχαν πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις μέχρι τον τελικό και φιλοδοξούσαν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή. Για πέμπτη φορά στα τελευταία έξι τουρνουά, δύο αθλήτριες που για πρώτη φορά στην καριέρα τους φτάνουν στον τελικό του Μαϊάμι, τέθηκαν αντιμέτωπες!

Κάθε αθλήτρια, κρατούσε το σερβίς της, μην επιτρέποντας στην αντίπαλή της, να πάρει μπρέικ. Στο πρώτο γκέιμ, παρουσιάστηκαν δύο ευκαιρίες για μπρέικ για την Κβίτοβα, με την Καζάκα αθλήτρια να κρατά το σερβίς της.

Το πρώτο μπρέικ στο ματς, ήρθε για την 33χρονη Τσέχα για να κάνει το 5-4! Ωστόσο δεν κατάφερε να «χτίσει» επάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα η Ριμπάκινα ν΄απαντήσει με μπρέικ για το 5-5! Το παιχνίδι οδηγήθηκε σε tie break, που αποδείχτηκε εξαιρετικό!

Η Κβίτοβα βρέθηκε να έχει σετ πόιντ στο 6-5 με την 23χρονη αθλήτρια από το Καζακστάν να ισοφαρίσει σε 6-6. Συνολικά η Ριμπάκινα βρέθηκε να έχει 5 σετ πόιντ, ενώ η Τσέχα έκανε το 1-0 σετ, με το 6ο της σετ πόιντ για το 16-14 μετά από μια ώρα και 5 λεπτά!

Το μπρέικ νωρίς της Κβίτοβα, στο 2-0 την έφερε σε θέση οδηγού! Κράτησε το σερβίς της μέχρι το τέλος και στο πλέον κρίσιμο σερβίς της Ριμπάκινα, πήρε δεύτερο μπρέικ για να φτάσει τα τρία στο ματς για να κάνει το 6-2 μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά!

Η Ριμπάκινα έκλεισε με 12 άσσους, και για έκτο διαδοχικό ματς, έφτασε σε διψήφιο αριθμό άσσων! Είχε επίσης 22 winners 22 αβίαστα λάθη και 65% στο πρώτο σερβίς. Επίσης είχε 3 διπλά σφάλματα την ώρα που η Τσέχα δεν είχε κανένα!

Η Κβίτοβα, ολοκλήρωσε με 5 άσσους, 29 Winners 14 αβίαστα λάθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα