Κύπελλο: Με απίθανο Ράπτη η κούπα και πάλι στην Θεσσαλονίκη, 3-1 ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό

Ο Κυπελλούχος είχε σε μεγάλη βραδιά την τριπλέτα Γουόλς, Ράπτη και Βαν Ντε Ντρις. Ο Καναδός σε βραδιά με απίθανες εμπνεύσεις στην πάσα, ο Έλληνας ακραίος στο πιο ώριμο, ουιαστικό και αποτελεσματικό (27 πόντοι με 3 άσσους) παιχνίδι της καριέρας του και ο Βέλγος πραγματικός «δυναμίτης», ήταν αυτοί που έκαναν την διαφορά στην «Τέντα» της Καλαμάτας. Ο Ολυμπιακός, ενώ ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι δεν μπόρεσε στα τρία τελευταία σετ

να σταματήσει τους Ράπτη και Βαν Ντε Ντρις με την κούπα να πηγαίνει δίκαια στη Θεσσαλονίκη. Σε κακή βραδιά τα όπλα του Ολυμπιακού Ιντάλγκο και Στερν.  

Με μπλοκ και σερβίς ο Ολυμπιακός  

Ο τελικός ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 4-2. Ήταν και η τελευταία φορά που οι Θεσσαλονικείς είχαν προβάδισμα. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με 7-4 και απο εκεί και ύστερα πιέζοντας στο σερβίς (2 άσσοι) και το μπλοκ (3 stop) έφεραν το σετ στα μέτρα τους. Ξέφυγαν με τη μέγιστη διαφορά των 8 πόντων (20-12) για να κλείσουν το σετ με 25-17.

Με Γουόλς, Ράπτη και 1-1  

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Ολυμπιακό. Πίεσε την υποδοχή των «ερυθρόλευκων» στο σέρβις και με τον Ράπτη onfire πήρε τα κλειδιά του σετ με 13-8 και 20-13. Ο Καναδός πασέρ Γουόλς έκανε θραύση στο σερβίς και στην πάσα και ο ΠΑΟΚ έφθανε στην ισοφάρισε σε 1-1 σετ με 25-20.   

ΠΗΓΗ: In Time SportsΑνατροπή για τον ΠΑΟΚ  

Σετ της ανατροπής ήταν το 3ο. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να το ελέγχει αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε την μεγάλη αντεπίθεση στο 19-17. Ισοφάρισε με τον Ράπτη σε 19-19 και με σέρβερ τον Βαν Ντε Ντρις μετάετρεψε το εις βάρος του 20-19 σε 22-20 με 2 μπλοκ σε Σετερν και Ιντάλγκο. Ο «δικέφαλος» πήρε προβάδισμα στα σετ με 2-1 σετ χάρη στην εμπνευσμένη φάση των Γουόλς και Γιόρνα και στον άσσο του Ράπτη που έφθανε τους 20 πόντους!

Ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη  

Στο τέταρτο σετ ο ΠΑΟΚ έβαλε απλά το κερασάκι στην τούρτα της κατάκτησης του 4ου συνεχόμενου τροπαίου. Με τον Γουόλς να δίνει το ρυθμό και τους Ράπτη και Βαν Ντε Ντρις ασταμάτητους ο ΠΑΟΚ πήρε από νωρίς το προβάδισμα με έξι πόντους (6-12) διαφορά ασφαλείας που τον έφτασε στο 18-12 και στο 25-21 που τον έχρισε και πάλι Κυπελλούχο.

Περισσότερα σε λίγο…

Keywords
Τυχαία Θέματα