Στην κορυφή του Νότιγχαμ η Μπόουλντερ σε ιστορικό τελικό!

Για πρώτη φορά μετά το 1977, δύο αθλήτριες από την Μεγάλη Βρετανία, τέθηκαν αντιμέτωπες σε τελικό! Τον Φεβρουάριο του 1977, η Σου Μπάρκερ, είχε επικρατήσει στον τελικό του Σαν Φρανσίσκο, της Βιρτζίνια Γουέιντ με 2-0 σετ για να πάρει τον τίτλο! Χρειάστηκε να περάσουν 46 χρόνια ώστε δύο αθλήτριες από την Μεγάλη Βρετανία να αναμετρηθούν ξανά σε τελικό! Η Τζόντι Μπάρατζ αντιμετώπισε στον τελικό, το νούμερο ένα της Αγγλίας, Κέιτι Μπόουλντερ, και νούμερο 126 στον κόσμο!

Ιδανικό ξεκίνημα για την Μπόουλντερ

Η Κέιτι

Μπόουλντερ εκκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις την αναμέτρηση. Η 26χρονη με το καλημέρα στο ματς, έσπασε το σερβίς της Μπάρατζ για να προηγηθεί με 1-0, μετά από μόλις δύο λεπτά στο ματς. Εν συνεχεία κράτησε το σερβίς της και το ματς έφτασε στο 3-1.

Η Μπάρατζ, στο πρώτο σετ δεν έδειξε να έχει βρει ρυθμό, ούτε στο σερβίς της αλλά ούτε και στις επιστροφές. Η αντίπαλός της έπαιζε εξαιρετικά και πολύ σημαντικό έιναι πως της έβγαιναν τα χτυπήματα που δοκίμαζε.

Το νούμερο 126 στον κόσμο, πήρε δεύτερο μπρέικ για το 4-1, κράτησε το σερβίς της για το 5-1 και είχε την ευκαιρία να τελειώσει το σετ στο 5-2. Ωστόσο σε αυτό το σημείο, η Μπάρατζ, βρήκε αντίδραση και έσπασε το σερβίς της για να κάνει το 5-3!

Η αντίδραση όμως ήταν άμεση για την 26χρονη. Έκανε μπρέικ και τελειωσε το σετ με 6-3 σε 35 λεπτά!

Δεν άφησε περιθώρια στην Μπάρατζ

Η Μπόουλντερ πραγματοποίησε καλό ξεκίνημα και στο δεύτερο και καθοριστικό σετ. Κράτησε το σερβίς της και πήρε μπρέικ μετά από επτά λεπτά για το 2-0, πετυχαίνοντας το τέταρτο μπρέικ στο ματς μέχρι εκείνο το σημείο. Η 26χρονη, σέρβιρε με στόχο να κάνει το 4-1 και η Μπάρατζ, βρέθηκε να έχει ευκαιρία για μπρέικ. Ωστόσο η Κέιτι Μπόουλντερ, γύρισε την εις βάρος της κατάσταση και ανέβασε την διαφορά στα 3 γκέιμς με 4-1.

Η 24χρονη, νούμερο 131 στον κόσμο, μείωσε σε 4-2 και 5-3 με την Μπόουλντερ να σερβίρει για το τουρνουά!

Η 26χρονη έκανε καλό σέρβις γκέιμ και το 6-3 μετά από 38 λεπτά για να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Νίοτιγχαμ!

Η Μπόουλντερ έγινε η πρώτη Αγγλίδα αθλήτρια μετά το 2021 και την Έμα Ραντουκάνου, που είχε κερδίσει το US OPEN, που κατακτά τρόπαιο!

Keywords
Τυχαία Θέματα