ΣΕΦ: Όλο το πλάνο του Ολυμπιακού για το “παλάτι” του (pics)

Οι περισσότερες ομάδες της Ευρώπης που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, τον τελευταίο καιρό έχουν μια τάση, είτε να ανακατασκευάζουν τα γήπεδά τους, είτε να οικοδομούν καινούρια, βάση των προδιαγραφών που επιτάσσει η εποχή. Η Βαλένθια, η Μονακό, η Βιλερμπάν, η Μπαρτσελόνα κι η Μπάγερν είναι σε μια τέτοια διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός έχει και επίσημα πλέον το ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός

έχει έτοιμα τα πλάνα του για ένα πραγματικό παλάτι μετά την ανακατασκευή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Το σχετικό δημοσίευμα του All Star Basket τον Γενάρη του 2023

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις και απομένουν μόνο τυπικές λεπτομέρειες και γραφειοκρατία μέχρι να πάρει το φαληρικό στάδιο στα δικά του χέρια και αμέσως να ξεκινήσει διαδικασίες ανοικοδόμησης. Προσοχή δε μιλάμε για μια απλή ανακαίνιση σε καθίσματα, βαψίματα και περιβάλλοντα χώρο. Μιλάμε για ένα ολοκληρωτικό “make over”, το οποίο θα καταστήσει το ΣΕΦ μέσα στα πιο σύγχρονα και όμορφα γήπεδα της Ευρώπης.

Στο πλάνο των ανθρώπων της ΚΑΕ, υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερα καθίσματα, αφού θα αφαιρεθεί το ταρτάν του στίβου και θα προστεθούν εξέδρες, ολοκληρωτική ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων του γηπέδου, με σύγχρονα γραφεία, αποδυτήρια, γυμναστήρια κτλ. Ανακατασκευή των προπονητηρίων και των βοηθητικών χώρων, καθώς επίσης και αισθητική παρέμβαση σε όλη την εσωτερική διακόσμηση του σταδίου, που από το 1986 μέχρι και σήμερα ουσιαστικά είναι ίδιο και απαράλλαχτο εκτός από βαψίματα και ενίοτε μερεμέτια.

Πλήρη εκμετάλλευση θα υπάρξει και στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, όπου υπάρχει πρόβλεψη για εμπορικά καταστήματα, για χώρους εστίασης, αλλά και δημιουργία ενός πάρκου που θα αποτελεί πόλο έλξης, ακόμα και τις μέρες που δε θα υπάρχει αθλητική δραστηριότητα στον χώρο.

Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να δώσει το όνομα του ανακατασκευασμένου γηπέδου σε ενδιαφερόμενο χορηγό που λογικά θα πλειοδοτήσει σε σχετικό διαγωνισμό. Η συμφωνία του Ολυμπιακού με το κράτος θα είναι για επινοικίαση συγκεκριμένου χρόνου, ο οποίος όμως, θα είναι τόσος, όσο απαιτείται για να βγει η όλη… άσκηση και να μπορέσει κι ο Ολυμπιακός να αντλήσει οφέλη από την όλη διαδικασία.

Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να υλοποιηθεί άμεσα το πλάνο που ήδη υπάρχει, αφού μια τέτοια κίνηση θα τονώσει ακόμα περισσότερο το ευρωπαϊκό προφίλ της ελληνικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός πριν από μερικά χρόνια μελετούσε το ενδεχόμενο να φύγει από το ΣΕΦ και να φτιάξει έδρα στο Ελληνικό, όμως, αυτό το πλάνο αν και είχε φτιαχτεί ακόμα και μακέτα, τελικά απορρίφθηκε για δύο λόγους. Αφενός το ελληνικό δείχνει να έχει καθυστερήσεις που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να προβλέψει μέχρι πόσο μπορεί να φτάσουν…. Αφετέρου αποφασίστηκε, έστω και με κάποια καθυστέρηση, πως η ομάδα ανήκει στον Πειραιά και στον Πειραιά πρέπει να μείνει. Ακόμα και η περιοχή του Ελληνικού, εν τέλει, κρίθηκε πως βγάζει την ομάδα εκτός ακτίνας φυσικής έδρας του συλλόγου.

Το όλο σχέδιο για την πλήρη ανακατασκευή του ΣΕΦ δεν πρόκειται να πάρει πολύ χρόνο και οι ρεαλιστικές προβλέψεις αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν έργα ακόμα και μέσα στο 2023. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, όλα όσα αφορούν σχέδια, δομές κτλ, επομένως μετά την ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας και την επινοικίασης – παραχώρησης ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι να περατωθεί το έργο δεν θα είναι πολύς.

Η Ευρωλίγκα περιμένει μια τέτοια κίνηση από την ελληνική ομάδα, προκειμένου τα επόμενα χρόνια και μόλις ολοκληρωθεί το έργο να περιλάβει τον Πειραιά μέσα στους υποψήφιους δήμους που θα φιλοξενήσει κάποιο από τα επερχόμενα final fours. Μέσα στην ίδια λίστα η διοργάνωση θέλει να περάσει φυσικά και το ΟΑΚΑ (το οποίο έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν final four), εφόσον ακολουθηθεί ανάλογη διαδικασία περάσει στα χέρια των «πράσινων» και διορθωθούν κι εκεί εξόφθαλμες κακοτεχνίες που υπάρχουν λόγω δημόσιας διαχείρισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα