Στην φυλακή για σεξουαλικά αδικήματα ο γιατρός της Ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ

Ο πρώην γιατρός της Ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, Λάρυ Νάσσαρ, δήλωσε ένοχος στις επτά κατηγορίεςσεξουαλικών αδικημάτων εναντίων κοριτσιών και γυναικών που είχε υπό την επίβλεψή του.

Κατηγορούνταν για ασέλγεια επτά κοριτσιών, οριμε΄να εκ των οποίων αθλήτριες της γυμναστικής, την εποχή που εργάζονταν ως γιατρός τόσο στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, όσο και στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν Στέιτ.

Μετά την αποδοχή των κατηγορίών από μέρους του, ο 54χρονος Νάσσαρ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 25 ετών.

Οδηγήθηκε στο δικαστήριο όταν η χάλκινη Ολυμπιονίκης Γκάμπι Ντάγκλας τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση και ασέλγεια.
Ο ίδιος αποδέχτηκε τις κατηγορίες δηλώνοντας ένοχος για "να οδηγθεί η κοινωνία μπροστά και να σταματήσουν οι πληγές. Λυπάμαι για ότι έκανα. Ήταν ένα σπίρτο που εξελίχθηκε σε μια φωτιά εκτός ελέγχου. Θέλω να γιατρευτώ. Θέλω να γιατρευτεί η κοινωνία. Δεν ήθελα να κάνω κακό. Απλώς χρειάζομαι βοήθεια".

Η Εισαγγελέας του Ίνγκαμ, Ρόζμαρι Ακουιλίνα πάντως, τον κατακεραύνωσε.
"Χρησιμοποιήσατε μια θέση εμπιστοσύνης με τον χειρότερο τρόπο. Για να κακοποιήσετε παιδιά. Η σεξουαλική παρενόχληση έχει πάρει διαστάσεις Εθνικής επιδημίας. Παραβιάσατε τον όρκο σας για να κάνετε κακό, προς όφελός σας".

Τα θύματα δήλωσαν ότι οι παρενοχλήσεις γίνονταν κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων και μάλιστα πολλές φορές ενώ οι γονείς ήταν έξω από τα εξεταστήρια.

Ο Νάσσαρ κατηγορείται ότι γενικά παρενόχλησε πάνω από 130 γυναίκες μεταξύ των οποίων οι χρυσές Ολυμπιονίκεις Ντάγκλας, Άλι Ράισμαν και Μακ Κάιλ Μαρούνι.

Η Μς Ντάγκλας που ήταν μέλος των "Ατρόμητων Πέντε" της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ που πήρε χρυσό στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, αποκάλυψε τις κατηγορίες στο ίνσταγκραμ.

Η δε Ράινσμαν, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ στους Αγώνες του 2012 και του 2016, δήλωσε αηδιασμένη που ο Νάσσαρ αποκαλείται ακόμη γιατρός.
Keywords
Τυχαία Θέματα